Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Energie electrică mai scumpă pentru firme. Preţul de distribuţie va creşte pe piaţa liberă

Publicat

curent

Energia electrică se va scumpi pentru firme, în perioada următoare. Preţul energiei în piaţa liberă, pentru consumatorii industriali, va creşte, a confirmat, miercuri, Corina Popescu, directorul general al Electrica, într-o conferinţă de presă.

Declaraţia vine în contextul în care ANRE a aprobat o majorare de circa 2,5% în medie a tarifelor de distribuţie a energiei electrice, de la 1 martie, ca urmare a introducerii contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie, în baza OUG 114/2018. Unul dintre efectele ordonanţei va fi creșterea prețului pe piața liberă, IMM-urile fiind cele mai afectate. Însă aceste scumpiri se vor vedea și în prețurile altor produse.

„În piaţa liberă va fi o creştere de preţ pe care nu o va resimţi doar Electrica, în calitate de furnizor. E un fenomen. Este o piaţă liberă, cea a consumatorilor industriali, este concurenţă. Important este ce servicii în plus putem să aducem în aşa fel încât să-i convingem pe acei consumatori industriali să ne păstreze ca furnizori. Mi se pare important să nu mai avem reacţii emoţionale, pentru că piaţa este într-un moment destul de… ar putea să apară derapaje şi îmi doresc să dau un semnal de stabilitate către utilizatorii şi consumatorii din portofoliul nostru”, a spus Popescu.

Potrivit acesteia, Electrica nu a trimis până acum notificări clienţilor industriali din portofoliu privind faptul că preţul va creşte, preferând să aştepte decizia ANRE, care a venit abia săptămâna trecută.

surse: Romania24.rohotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax