Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Epidemia de GRIPĂ: 11 școli și grădinițe ÎNCHISE în ALBA, total sau parțial. LISTA unităților cu activitate suspendată


Publicat

Numărul școlilor și grădinițelor cu activitate suspendată din cauza epidemiei de gripă a ajuns, în județul Alba, la 11.

Potrivit situației transmise de Ministerul Educației, sunt 10 unități de învățământ închise total și una cu activitate suspendată parțial.

Reamintim că Ministerul Sănătății a declarat oficial, joi, epidemie de gripă în România, după ce Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat că, în ultima săptămână de supraveghere și monitorizare, s-a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute.

Joi, erau doar șapte unități închise. Vineri, au fost raportate întreruperea activității la școli și grădinițe din Cugir, Vinerea și Abrud. Deocamdată, aceste unități rămân închise până luni.

Situația unităților cu suspendare temporară a activității (sursa IȘJ Alba):

Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Alba Iulia – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Alba Iulia – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Normal „Dumbrava Minunată” Alba Iulia – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” Alba Iulia – suspendare totală a activității

Școala Gimnazială (cls. V-VIII) Vințu de Jos – suspendare totală a activității

Școala ”Ioan Mihu” Vinerea – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Cugir – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 Cugir – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Normal și Grădinița cu Program Prelungit Abrud – suspendare totală a activității

Școala Generală „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

Potrivit unei notei transmise către inspectoratele școlare, în cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se suspendă.

Inspectoratele școlare au obligația de a informa zilnic Ministerul Educației până în ora 10:00 și între orele 10:00 – 16:00 de toate situațiile de îmbolnăviri apărute și numărul unităților de învățământ care își suspendă cursurile integral/parțial din această cauză.

UPDATE: Potrivit DSP Alba, în județ sunt 72 de persoane cu simptome de gripă, care au fost diagnosticate prin teste rapide și 11 cazuri confirmate de laborator (pacienți internați la Spitalul Județean Alba): 6 cu virus gripal A, subtip H3 și 5 cazuri cu virus gripal A, subtip H1pdm09.

Gripa a evoluat epidemic în săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie, a informat joi Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

În țară, s-a înregistrat o creștere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri față de nivelul așteptat, fiind raportat un numar apropape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedent. Rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%, astfel că gripa evoluează epidemic, a informat Institutul Național de Sănătate Publică. 

Potrivit sursei citate, au fost raportate la nivel național 7022 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, aproape dublu față de cele raportate în săptămâna precedentă (3645) și față de cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent (3455 cazuri).ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Doi bărbați din Alba au ajuns după gratii, pentru infracțiuni rutiere. Cât vor sta la închisoare

Publicat

inchisoare

Doi bărbați din Alba au ajuns după gratii, fiind condamnați la pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni rutiere. Unul dintre el a condus sub influența alcoolului, iar celălalt, fără permis.

Potrivit IPJ Alba, joi, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri l-au identificat și reținut pe un bărbat de 42 de ani, din comuna Fărău, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul a fost condamnat, de Judecătoria Alba Iulia, la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Tot joi, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au identificat și reținut pe un bărbat de 34 de ani, din comuna Spring, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul a fost condamnat, de Judecătoria Alba Iulia, la executarea unei pedepse privative de libertate de un trei ani și șase luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și refuz sa sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Cei doi au fost transportați în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepselor.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2020: Baremele pentru testele de pregătire din setul 7. Repere de notare la examen pentru liceeni

Publicat

examen

Au fost publicate baremele pentru setul 7 de teste de antrenament la Bacalaureat 2020. Liceenii își pot evalua cum au rezolvat subiectele din modelele de teste pe discipline.

Ministerul Educației recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Vezi și celelalte teste publicate până acum de minister: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

Ministerul a făcut publice regulile pentru examenul din acest an și calendarul actualizat.

Vezi BACALAUREAT 2020: REGULI oficiale pentru candidați, calendar actualizat și organizarea centrelor de examen

BACALAUREAT 2020, BAREME teste de antrenament (modele de subiecte), setul 7:

Bareme Teste BACALAUREAT 2020  – Limba și literatura ROMÂNĂ

Real tehnologic: Barem Testul 19 Română

Uman: Barem Testul 19 Română

Bareme Teste BACALAUREAT 2020  – MATEMATICĂ

Matematică – Informatică: Barem Testul 19 Matematică

Matematică – Științele Naturii: Barem Testul 19 Matematică

Matematică – Tehnologic: Barem Testul 19 Matematică

Matematică – Pedagogic: Barem Testul 19 Matematică

ISTORIE

Bareme Teste BACALAUREAT 2020  – ISTORIE: Barem Testul 19 Istorie

ANATOMIE

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Blandiana, cercetat pentru un furt la Zlatna. A ”cules” jgheaburi metalice de pe terenul unui cetățean

Publicat

politie

Un bărbat din comuna Blandiana este cercetat de polițiști după ce ar fi sustras mai multe bunuri de pe proprietatea unui bărbat din Zlatna. Prejudiciul a fost recuperat, spun polițiștii.

Poliţiştii din Zlatna l-au identificat pe un bărbat de 43 de ani, din comuna Blandiana, ca persoană bănuită de comiterea unui furt.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în la începutul lunii mai 2020, ar fi sustras de pe un teren din localitatea Galați, proprietatea unui bărbat de 72 de ani, mai multe jgheaburi metalice a căror valoare a fost evaluată de păgubit la 5.000 de lei.

Bunurile au fost recuperate și restituite păgubitului, iar față de persoana bănuită de furt, cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracțioale.

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

Tânăr din Câmpeni, reținut pentru înșelăciune. Le-a promis păgubiților tot ce doreau aceștia, dar nu a rezolvat nimic

Publicat

Un tânăr din Câmpeni, cercetat pentru fapte de înșelăciune, a fost reținut de polițiști. Oamenii legii spun că le-a promis unor cetățeni cazări la prețuri avantajoase, achiziționarea de bunuri ieftine și înscrierea la cursurile unor școli de șoferi.

La data de 28 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 29 de ani, din Câmpeni, care este cercetat pentru înșelăciune, fapte prin care a cauzat unui număr de 6 persoane un prejudiciu de peste 21.000 de lei.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2020, ar fi determinat victimele să-i dea diverse sume de bani în schimbul promisiunilor de le închiria spații turistice, a-i înscrie la școli de șoferi sau a intermedia achiziționarea unor bunuri la prețuri avantajoase.

În cursul zilei de ieri, 28 mai, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul tânărului, de unde au ridicat mijloace de probă, care urmează să fie folosite în cadrul anchetei penale.

Urmează ca azi, 29 mai, persoana reținută să fie prezentată în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate