Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Epidemia de GRIPĂ: 11 școli și grădinițe ÎNCHISE în ALBA, total sau parțial. LISTA unităților cu activitate suspendată

Publicat

Numărul școlilor și grădinițelor cu activitate suspendată din cauza epidemiei de gripă a ajuns, în județul Alba, la 11.

Potrivit situației transmise de Ministerul Educației, sunt 10 unități de învățământ închise total și una cu activitate suspendată parțial.

Reamintim că Ministerul Sănătății a declarat oficial, joi, epidemie de gripă în România, după ce Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat că, în ultima săptămână de supraveghere și monitorizare, s-a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute.

Joi, erau doar șapte unități închise. Vineri, au fost raportate întreruperea activității la școli și grădinițe din Cugir, Vinerea și Abrud. Deocamdată, aceste unități rămân închise până luni.

Situația unităților cu suspendare temporară a activității (sursa IȘJ Alba):

Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Alba Iulia – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Alba Iulia – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Normal „Dumbrava Minunată” Alba Iulia – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” Alba Iulia – suspendare totală a activității

Școala Gimnazială (cls. V-VIII) Vințu de Jos – suspendare totală a activității

Școala ”Ioan Mihu” Vinerea – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Cugir – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 Cugir – suspendare totală a activității

Grădinița cu Program Normal și Grădinița cu Program Prelungit Abrud – suspendare totală a activității

Școala Generală „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

Potrivit unei notei transmise către inspectoratele școlare, în cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se suspendă.

Inspectoratele școlare au obligația de a informa zilnic Ministerul Educației până în ora 10:00 și între orele 10:00 – 16:00 de toate situațiile de îmbolnăviri apărute și numărul unităților de învățământ care își suspendă cursurile integral/parțial din această cauză.

UPDATE: Potrivit DSP Alba, în județ sunt 72 de persoane cu simptome de gripă, care au fost diagnosticate prin teste rapide și 11 cazuri confirmate de laborator (pacienți internați la Spitalul Județean Alba): 6 cu virus gripal A, subtip H3 și 5 cazuri cu virus gripal A, subtip H1pdm09.

Gripa a evoluat epidemic în săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie, a informat joi Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

În țară, s-a înregistrat o creștere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri față de nivelul așteptat, fiind raportat un numar apropape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedent. Rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%, astfel că gripa evoluează epidemic, a informat Institutul Național de Sănătate Publică. 

Potrivit sursei citate, au fost raportate la nivel național 7022 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, aproape dublu față de cele raportate în săptămâna precedentă (3645) și față de cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent (3455 cazuri).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax