Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Epidemia de rujeolă: Colegiul Medicilor Alba face apel către părinţi să-şi vaccineze copiii. Câte cazuri de îmbolnăviri sunt în judeţ

Publicat

vaccin bebelusi Reprezentanţii Colegiului Medicilor Alba își exprimă îngrijorarea față de extinderea epidemiei de rujeolă din țară şi face apel către părinţi să-şi vaccineze copiii, iar medicilor le solicită să sprijine campania de vaccinare.

“Dorim să stopăm extinderea acestei epidemii și să prevenim complicațiile sau chiar decesele în rândul copiilor noștri. De aceea, solicităm ca efortul medicilor de familie în această campanie de vaccinare să fie susținut de toți medicii din județul Alba, pe care îi rugăm să promoveze vaccinarea în rândul tuturor pacienților lor.

Totodată, facem apel către părinții din județul Alba ca aceștia să-și vaccineze copiii care au vârsta peste un an, dacă nu au încă nicio doză de ROR, și copiii care au vârsta peste 5 ani, dacă nu au două doze de ROR”, transmite Colegiul Medicilor Alba, într-un comunicat.

Conform indicațiilor Ministerului Sănătății, începând cu ianuarie 2017 vor fi vaccinați cu prima doză de vaccin ROR copiii începând cu vârsta de 9 luni.

Vezi şi Ministerul Sănătăţii: Măsuri suplimentare pentru limitarea epidemiei de rujeolă. Prima doză de vaccin ROR, la 9 luni

Conform celor mai noi date furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, sunt confirmate cazuri în 32 de judeţe. Numărul de îmbolnăviri a ajuns la 1.725 de cazuri şi există 7 decese confirmate, dintre care 3 la copii sub vârsta de un an. Cele mai multe sunt în Arad (454), Mureş (238) şi Timiş (240). În judeţul Alba, până în 16 decembrie, erau raportate 16 cazuri de rujeolă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax