Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Epidemia de RUJEOLĂ: Peste 100 de cazuri noi, raportate în 16 judeţe din ţară. Situaţia din Alba

Publicat

În ultima săptămână, au fost raportate peste 100 de noi cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă. Nu a fost vreun alt deces înregistrat. În judeţul Alba, de aproximativ trei luni, nu au mai fost raportate noi îmbolnăviri.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania, raportate până la data de 8 decembrie, este 10.116, din care 36 de decese, potrivit celor mai recente date ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În săptămâna 4-8 decembrie 2017 au fost raportate înca 106 cazuri nou confirmate în 16 judeţe, majoritatea în Vaslui, Ialomiţa şi Iaşi.

Judeţ / Nr. cazuri nou confirmate

Vaslui: 26

Ialomiţa: 18

Iaşi: 14

Neamţ: 12

Braşov: 9

Municipiul Bucureşti: 8

Bacău: 5

Mureş: 3

Ilvof: 3

Giurgiu: 2

Sălaj: 1

Prahova: 1

Călăraşi: 1

Galaţi: 1

Vrancea: 1

Botoşani: 1

Majoritatea îmbolnăvirilor cu rujeolă, sunt la categoria de vârstă 1-4 ani. Cel mai recent deces, al 36-lea, cauzat de rujeolă, confirmat serologic, a fost un copil în vârstă de 1 an şi o lună, nevaccinat, din judeţul Ialomiţa.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax