Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Epidemia de RUJEOLĂ: Peste 30 de cazuri noi, în ţară, într-o săptămână. Situaţia din judeţul Alba

avatar

Publicat

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu rujeolă a ajuns la peste 9.700, la sfârşitul lunii octombrie, în România. Potrivit celei mai recente situaţii prezentate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), au fost înregistrate până acum 35 de decese, ultimul în judeţul Braşov. În Alba, nu a mai fost raportat vreun caz nou de îmbolnăviri, de o lună şi jumătate.

La nivel naţional, până la 27 octombrie, au fost raportate 9.704 de cazuri de rujeolă, cu 34 mai multe faţă de săptămâna trecută. Majoritatea cazurilor noi au fost în Braşov, Ialomiţa şi Ilfov.

Decesele au fost înregistrate în Timiş (9 cazuri), Dolj (7), Arad (6), Caraş-Severin (3) şi câte unul în Bihor, Braşov, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi în Bucureşti.

Cel de-al 35-lea deces, cel din judeţul Braşov (o femeie în vârstă de 39 de ani), raportat săptămâna trecută, a fost cauzat de meningoencefalită rujeolică, potrivit CNSCBT.

Direcția de Sănătate Publică Alba informează că, la nivelul județului, nu a mai apărut niciun caz de îmbolnăvire cu rujeolă de mai bine de o lună și jumătate.

”Ne bucură foarte mult că părinții au înțeles importanța vaccinării. Observăm că eforturile medicilor de familie, campaniile personalului de specialitate din cadrul DSP și ale asistenților medicali comunitari nu au fost în zadar”, a spus directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea.

Astfel, în județul Alba, de la începutul epidemiei, au fost confirmate 187 de cazuri, iar de mai bine de o lună și jumătate nu a mai apărut niciun caz nou.

Potrivit DSP, medicii de familie au suficiente doze de vaccin împotriva rujeolei, iar acoperirea vaccinală la nivelul județului este de peste 95%, procent recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

“Recomandăm tuturor părinților să solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor în vârstă de 1, 5 și 7 ani (conform calendarului) pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora.

Vaccinarea reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire și este asigurată prin Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

Rujeola este o boală cu contagiozitate foarte mare și cu complicații severe: diareea (gravă mai ales în cazul sugarilor), otita medie, pneumonia, encefalita și decesul”, mai transmite DSP.

Nr. crt / Nr cazuri confirmate rujeola de la începutul epidemiei / Nr. cazuri confirmate rujeolă raportate în săptămana 23-27 octombrie 2017 (sursa CNSCBT)

Timiş – 1228 – 0

Caraş-Severin – 1112 – 0

Arad – 1014 – 0

Satu – Mare – 847 – 0

Braşov – 768 – 14

Dolj – 506 – 1

Mureş – 457 – 3

Sibiu – 382 – 0

Călăraşi – 349 – 0

Cluj – 334 – 0

Bihor – 245 – 0

Harghita – 236 – 0

Hunedoara – 199 – 0

Vaslui – 188 – 0

Alba – 187 – 0

Bucureşti – 158 – 1

Dâmboviţa – 157 – 0

Gorj – 157 – 0

Olt – 139 – 0

Bistriţa-Năsăud – 131 – 0

Mehedinţi – 117 – 0

Teleorman – 115 – 0

Neamţ – 79 – 0

Sălaj – 76 – 0

Galaţi – 74 – 0

Covasna – 69 – 3

Iaşi – 67 – 0

Ilfov – 62 – 4

Suceava – 40 – 0

Brăila – 36 – 0

Ialomiţa – 31 – 8

Vâlcea – 31 – 0

Giurgiu – 25 – 0

Argeş – 21 – 0

Bacău – 21 – 0

Buzău – 13 – 0

Botoşani – 9 – 0

Prahova – 8 – 0

Vrancea – 7 – 0

Constanţa – 5 – 0

Maramureş – 4 – 0

Total – 9704 – 34

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Apuseni Ultra Race. Peste 100 de sportivi români și străini vor lua startul din Arieșeni într-o cursă de 170 de kilometri

avatar

Publicat

În weekend la Arieșeni se dă startul competiției internaționale Apuseni Ultra Race. Peste 100 de sportivi vor alerga în competiției, o cursă de 170 de kilometri, la care participă alergători din România dar și din străinătate. Printre participanți se numără și Tiberiu Useriu, triplul câștigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra. Traseul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza: Toți credincioșii sunt obligați să participe la Referendum

avatar

Publicat

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a transmis un mesaj video, ”o chemare sfântă”, prin care îi anunță pe credincioși că au obligația de a participa la Referendumul pentru modificarea Constituției. ”Este cel mai mare examen pe care credincioșii creștini, nu numai cei ortodocși, toți credincioșii creștini din țară sunt obligați să-l treacă”, spune Mitropolitul Ardealului.Acesta […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

În weekend: Târgul APULUM AGRARIA 2018, la Alba Iulia. Surprize culinare, concursuri şi standuri cu bogăţiile toamnei. PROGRAM

avatar

Publicat

În perioada 21-23 septembrie, la Alba Iulia are loc Târgul Apulum Agraria. Timp de trei zile, producătorii și fermierii locali vor avea la vânzare pâine, preparate din carne, lactate, ouă conserve de fructe și legume, produse tradiționale atestate, miere, produse apicole, uleiuri, vinuri, lavandă dar și produse de sezon.Începutul toamnei este dedicat evenimentului de promovare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Sebeș anunță schimbarea sensului unic pe strada Cetății din municipiu

avatar

Publicat

Primăria Sebeș informează cetățenii cu privire la schimbarea sensului unic pe strada Cetății, cu acces de pe strada 24 Ianuarie (stradă cu sens unic) spre strada Aviator Olteanu. Riveranii au astfel acces de pe strada 24 Ianuarie (stradă cu sen unic), evitându-se intrarea prin sensul giratoriu de la Turn și implicit blocarea intrării în sensul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Patronatul Investitorilor Autohtoni: România scoate din resurse materiale de un euro producție de două ori mai mică

avatar

Publicat

bani

Reindustrializarea României este o temă care lipseşte de pe agenda de priorităţi a guvernelor din ultimii ani, iar la ora actuală, ca să obţinem un euro PIB, noi cheltuim de două mai mult pentru un material, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM).„Tema reindustralizării României lipseşte de pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate