Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Epidemia de RUJEOLĂ. Primele cazuri de îmbolnăviri în judeţul Alba: doi copii şi un adult, din Ocna Mureş

avatar

Publicat

Au fost înregistrate primele cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă, confirmate epidemiologic, în judeţul Alba. Este vorba despre doi copii şi un adult, membri ai aceleiaşi familii, din Ocna Mureş.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Alba, este vorba despre primele cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă semnalate din luna august până acum, în judeţ.

Cele trei persoane, doi copii şi un adult, au fost internate săptămâna trecută la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, însă în prezent a mai rămas în spital doar unul dintre copii. Starea lor de sănătate este stabilă, potrivit DSP Alba.

Familia în cauză ar fi revenit recent din Italia, iar, potrivit unor surse, ar fi contactat boala de la rude din Arad, venite în vizită, la Ocna Mureş.

DSP Alba a intervenit prin medici specialişti, care au mers la faţa locului şi au vaccinat persoanele care au avut contact recent cu membrii familiei, astfel încât rujeola să nu se extindă.

Nu au fost semnalate alte cazuri de îmbolnăvire în judeţul Alba.

În primele patru luni ale anului 2018 au fost vaccinaţi peste 86% dintre copiii născuţi în luna iulie 2016, mai precizează reprezentanţii DSP Alba.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU lângă Zlatna. Acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul a luat foc

avatar

Publicat

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiaza lângă orașul Zlatna, la ieșirea spre Alba Iulia. Focul a cuprins acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul.Potrivit ISU Alba, pompierii intervin cu două autospeciale și 9 subofițeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Zlatna (Podul lui Paul).Incendiul este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A început examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medicii rezidenți. Centrele și comisiile de examen

avatar

Publicat

medici spital

Examenul pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018 a început miercuri și se va încheia pe 23 noiembrie. Examenul se desfășoară în 12 centre universitare din țară, respectiv București, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi modificări la legea jocurilor de noroc. Fără ”jack-poturi” la vedere

avatar

Publicat

O nouă lege care reglementează jocurile de noroc a fost votată miercuri în Camera Deputaților. Noua lege prevede ca afișarea câștigurilor în exteriorul locațiilor unde se desfășoară jocuri de noroc să fie interzisă.Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 4 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Veza din Blaj. Contractul de finanțare, semnat la ADR Centru

avatar

Publicat

Miercuri, la sediul ADR Centru din Alba Iulia,  primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și director general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu verde în incinta imobilului inscris în CF nr 77100 – Parc Veza Blaj”, a cărui valoare totală este de aproape 4,2 milioane lei, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate