Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Epidemiolog: Frigul crește permisivitatea pătrunderii virusului în organism. Unii pot face și gripă și Covid

Publicat

Frigul poate duce la creșterea activității noului coronavirus și va lua amploare gripa sezonieră. Este avertismentul specialiștilor.

Cele două infecții nu se exclud una pe cealaltă și prin urmare, oamenii s-ar putea infecta, simultan, atât cu noul coronavirus, cât și cu virusul gripal.

„Odată cu răcirea vremii se va activa coronavirusul – frigul crește permisivitatea pătrunderii virusului în organism. Scăderea sub 10 grade duce la activarea, creșterea activității virusului. De asemenea, amploarea gripei – va veni odată cu sezonul rece. Și cu existenta gripei cu Covid – aceste două infecții nu se exclud una pe cealaltă.

De aceea este important să ne vaccinăm antigripal să se prevină măcar una.

Infecția se poate produce simultan. La unii, va fi simultan cu Covid și gripa, nu se exclud una pe cealaltă”, a spus vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax