Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Epurare politică” printre angajații instituțiilor statului. PDL: „Singurul criteriu pentru a nu fi disponibilizat va fi carnetul de partid”

Publicat

„Dacă ești la USL, îți păstrezi locul de muncă, dacă nu, pleci”. Aceasta este declarația consilierului județean PDL Marius Hațegan, în contextul disponibilizărilor anunțate în această perioadă printre angajații mai multor instituții ale statului. Ideea a fost întărită și de Corneliu Olar, fost deputat pe Colegiul Apuseni, care a prezentat un document primit de angajați ai CNADNR, prin care „li se impune scăderea salariului”.

„La Poșta Română, vor fi disponibilizați, începând din septembrie, 3.650 de angajați. Criteriile după care vor fi disponibilizați angajații sunt: cei care cumulează două sau mai multe funcții din unități diferite, cei care cumulează pensia cu salariul, patronii sau asociații de firme, salariații care dețin terenuri agricole și salariații care îndeplinesc condițiile dar nu au cerut pensionarea și, în ultimul rând, criteriul evaluării obiectivelor de performanță. Este foarte clar că singurul criteriu care va conta va fi carnetul de partid”, a declarat consilierul județean Marius Hațegan.

Acesta s-a arătat sceptic în ceea ce privește respectarea acestor criterii, argumentând că, astfel, lista de disponibilizări ar trebui înceapă chiar cu actualul director.

„Dacă ne uităm atent pe această listă de criterii, constatăm că în fruntea listei de disponibilizări ar trebui să fie chiar directorul poștei din Alba, Ioan Florea, care îndeplinește cel puțin unul dintre criteriile de mai sus. Încercând să aflăm câți angajați vor pleca anul acesta de la poșta din Alba, nu am reușit, pentru că aceste informații sunt ținute la secret”, a mai spus Hațegan.

Potrivit acestuia, de la OPRM Teiuș, desființat anul acesta, au fost disponibilizați 30 de angajați, iar din județ ar putea să plece între 70 și 80 de salariați, majoritatea din mediul rural.

Corneliu Olar a prezentat presei un document primit de angajații CNADNR, prin care sunt informați că li se va diminua salariul, iar, dacă nu semnează documentul, „își va găsi postul pus la concurs”.

„În instituțiile statului se eliberează anumite documente, pe care cred că nici comuniștii nu le foloseau. De exemplu, la CNADNR, fiecare angajat a primit o informare și un act adițional la contractul de muncă. Prin această informare s-a stabilit tăierea salariilor la toată lumea din sistem, între 9 și 22%. Cine nu semnează această informare își va găsi postul pus la concurs. Este clar o epurare politică, o dovadă clară că vor să îi înlăture pe cei care nu sunt cu ei. Legea salarizării este, deci, o lege a diminuării salariilor nu a creșterii lor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Maria

    miercuri, 10.07.2013 at 15:18

    COMUNISM.

  2. Maria

    miercuri, 10.07.2013 at 15:20

    Comunistii au pus mana pe tara. Singura solutie ramasa este sa o parasim cat mai putem decat sa redevenim sclavii acestor marlani.

  3. Ovidiu

    miercuri, 10.07.2013 at 15:41

    Tot ei stabilesc regulile si crieriile. Daca fiecare persoana ar fi angajata pe specializarea pe care o are(cu vechime, experienta, performante, recomandari) si nu pe criterii de nepotisme sau relatii, am ajunge departe. Nu se doreste acest lucru. De cine? Tot de oamenii politici. Vor sa detina si sa controleze tot. De la un amarat de profesor pana la directori.

  4. utu

    miercuri, 10.07.2013 at 16:26

    nu e corect ,la finante raman cei care tin contabilitati , care marseaza la comenzi , care se descurca …..si la testul de integritate din luna iunie au copiat ….le e tema doar de poligraf…la finante e o mare cloaca ,deratizare totala !!!!!

  5. raul

    miercuri, 10.07.2013 at 17:50

    Cei doi domni, probabil au memorie selectiva si nu-si amintesc modul de angajare intre 2009 si 2012

  6. daniel

    joi, 11.07.2013 at 13:06

    …mda…
    Iar pe timpul guvernarii PDL nu tot asa a fost?
    Asa ca mai bine sa arunce primul cu piatra altcineva…

  7. un el

    vineri, 12.07.2013 at 09:19

    Pana la urma ar trebui sa intelegem….fiecare vine cu echipa lui….poti sa te adaptezi….continui…nu poti…. pleci…Nu mai tot dati exemple POSTA… se cunoaste fff bine situatia de la POSTA….???!!!! Ar trebui sa ii dea afara pe toti …sa aduca altii…. onesti….SA PLECAM DE LA ADEVARATELE CAUZE….pentru a ajunge la efecte…..Am putea dezbate acest subiect….

  8. Pingback: VIDEO | Ioan Dîrzu răspunde la acuzațiile PDL de „epurare politică” prin disponibilizările din instituții: „Așa se reduc banii care se luau pe neve” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax