Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eroii martiri căzuți pentru victoria Revoluției din 1989, comemorați la Cugir

Publicat

Eroii căzuți pentru „victoria Revoluției din Decembrie 1989 „, vor fi comemorați joi, 21 decembrie, la Cugir, de către reprezentanți ai autorităților județene și locale, ai cadrelor M.A.P.N și M.A.I din localitate și ai organizațiilor de revoluționari.

Programul evenimentului va cuprinde un ceremonial religios, alocuțiuni din partea invitațiilor, depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele ridicate în amintirea eroilor martiri care s–au jerfit în decembrie 1989.

Manifestăriile vor debuta la ora 12.00, la troița ridicată în curtea Poliției orașului Cugir, în amintirea milițienilor decedați în data de 21 decembrie 1989. La ora 14.00, ceremoniile se vor muta la Troița ridicată în amintirea eroilor martiri căzuți în decembrie 1989, situată în fața Primăriei Cugir.

Alături de membrii Asociației de Revoluționari „21 Decembrie 1989” din Cugir se vor afla și reprezentanți ai asociațiilor de revoluționari din Alba și Orăștie.

În data de 21 Decembrie 1989, în Cugir erau înlăturate rând pe rând toate oraganele de conducere comuniste din oraș la aceea vreme: Miliție și Securitate, Consiliul Popular și Comitetul de Partid, iar la ora 12.00, Cugirul se declara oraș liber după Timișoara.

În data de 4 iunie 2002, prin Decretul 496, orașul Cugir a fost declarat oficial „Oraș Martir”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax