Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Erou de război din Ohaba, vizitat de ziua lui de elevii Colegiului Militar din Alba Iulia. I-au făcut cadou drapelul României

Publicat

„Să fiţi cinstiţi în munca voastră şi să nu fiţi egoişti!” le-a transmis veteranul de război Vasile Munteanu, elevilor militari care l-au vizitat săptămâna aceasta cu ocazia împlinirii vârstei de 98 de ani.

”Elevul caporal Bogdan Golban, eleva fruntaş Ioana Berzescu și plutonier adjutant Ioan Mihu de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, însoţiţi de șeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruța Pop, au poposit zilele trecute în gospodăria veteranului de război de la Ohaba, oferindu-i acestuia drapelul României, o diplomă aniversară, revista colegiului militar „Inimi sub drapel” și un tort”, au scris pe contul de facebook al Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, reprezentanții instituției.


Născut la 12 decembrie 1921 la Ohaba, judeţul Alba, Vasile Munteanu a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial iar în anul 1944 a fost luat prizonier. Timp de patru ani a trăit în condiţii greu de imaginat într-un lagăr de concentrare din zona industrială sovietică Donbass.

„Dumnezeu a fost cu noi. Asta a fost o minune mare. Eu m-am gândit de multe ori şi nu ştiu cum m-a scăpat dar Dumnezeu ştiu că m-a scăpat şi am simţit că Dumnezeu a fost cu mine”, a mărturisit veteranul, întrebat de perioada războiului şi cea din prizonierat.

Acțiunea s-a înscris în proiectul de omagiere a veteranilor „Credință și patrie – Marturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax