Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eşalonarea la plată a creanţelor contribuabililor trimise ANAF pentru recuperare, aprobată prin ordonanţă de urgenţă

Publicat

Contribuabilii vor putea beneficia de eşalonarea la plată a creanţelor stabilite de alte organe şi trimise ANAF pentru recuperare, dar şi a diferenţelor de obligaţii fiscale stabilite prin declaraţii rectificative, pentru creşterea gradului de recuperare a datoriilor, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate miercuri.

În această categorie se includ creanţe precum cele ale fondului de risc aferente împrumuturilor garantate şi/sau subîmprumutate de stat, ajutorul de stat ilegal sau utilizat abuziv, creanţe bugetare rezultate din nereguli apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Astfel de sume, existente în evidenţa fiscală la data aprobării eşalonării sau transmise spre recuperere ANAF pe perioada derulării eşalonării, reprezintă condiţie de menţinere a eşalonării, legiuitorul stabilind în acest sens un termen de plată de 180 de zile de la data comunicării deciziei de eşalonare sau a somaţiei, după caz.

Pentru situaţiile când contribuabilul solicită înlocuirea sau redimensionarea garanţiei, iar soldul sumelor rămase din eşalonare este inferior plafonului reglementat de ordonanţă, de până la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice şi 20.000 lei în cazul persoanelor juridice, Fiscul va elibera garanţiile, întrucât contribuabilii aflaţi în situaţii similare care solicită eşalonarea sumelor al căror cuantum este sub plafon nu trebuie să depună garanţii, se propune într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax