Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Escroc din Alba, dat în urmărire generală, judecat într-un nou dosar. A luat subvenții de la stat pentru angajări fictive

Publicat

bani

Constantin Mihai Toader din Abrud, condamnat la închisoare cu executare pentru înșelăciune și dat în urmărire de către poliție, a fost trimis din nou în judecată, tot pentru înșelăciune, fals în înscrisuri și evaziune fiscală.

Deși condamnat definitiv la 3 ani și opt luni de închisoare în septembrie 2017, bărbatul încă nu a fost găsit de către poliție pentru a fi depus într-un penitenciar. 

Marți, 13 august, Toader a fost trimis în judecată, într-un nou dosar de înșelăciune. Acum, bărbatul este acuzat că a a întocmit în fals mai multe înscrisuri pentru angajarea fictivă a 20 de persoane în cadrul unei societăți,  în scopul obținerii de subvenții de la AJOFM Alba, cauzând un prejudiciu de 109.589 lei și din evaziune fiscală de peste 20.000 de lei.

De asemenea, în dosar mai este judecat Vasile D. V., complice al bărbatului. Momentan, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, dar încă nu a primit un prim termen de judecată.

”Prin rechizitoriul din data de 13.08.2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus trimiterea în judecată a inculpatului T.C.M, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală și a inculpatului D.V.V pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

În actul de sesizare a instanței, s-a reținut că, în perioada 2011 – 2013, inculpatul T.C.M, cu ajutorul coinculpatului, administrator al unei societăți comerciale, a întocmit în fals mai multe înscrisuri pentru angajarea fictivă în cadrul acestei societăți, a unui număr de 20 de persoane, în scopul obținerii de subvenții de la AJOFM Alba, cauzând un prejudiciu în cuantum de 109.589 lei.

De asemenea, în sarcina inculpatului T.C.M s-a reținut comiterea și a infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, inculpatul, în perioada 2010-2012, nu a înregistrat în evidența contabilă mai multe facturi de livrare de bunuri, cu consecința diminuării impozitului pe venit cu 9.592 lei și necolectarea TVA în sumă de 14.388 lei, sume cu care a fost prejudiciat bugetul de stat” se arată într-un extras de rechizitoriu, întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Bărbatul a mai fost condamnat definitiv în septembrie 2017, la trei ani și opt luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune.

Atunci, Toader Constantin Mihai, a fost trimis în judecată în anul 2014, procurorii acuzându-l la momentul respectiv de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (74 de acte material) şi fals în înscrisuri (383 de acte materiale).

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2011 – 2013, inculpatul a indus în eroare angajaţii AJOFM Alba și a angajat fictiv 74 de persoane şomere cu vârsta de peste 45 de ani la patru societăţi comerciale din Roşia Montană şi Abrud, în numele cărora a încasat diverse sume de bani din fondul de şomaj.

Instituţia de stat s-a constituit parte civilă cu suma de 313.000 lei, dar, în final, prejudiciul constatat s-a ridicat la 422.330 de lei. Angajările s-au făcut la patru societăţi comerciale cărora le presta servicii de resurse umane şi contabilitate şi care sunt părţi responsabile civilmente în dosar: Mondo Business Apuseni SRL Roşia Montană, Forest Music Construct SRL Abrud, Danchiali SRL Abrud şi Diangelo Forest SRL Abrud.

Infracţiunile au fost săvârşite în condiţiile în care legislaţia permitea firmelor să obţină de la stat câte 500 de lei pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din categoria şomerilor cu vârsta de peste 45 de ani, care mai aveau 3 ani până la vârsta de pensionare, sau a persoanelor cu handicap.

Constantin Toader a încheiat contractele fictiv în numele firmelor şi a încasat personal banii. După trei ani de procese, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe acesta la pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax