Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EȘEC al PSD-ALDE în tentativa de revocare a celor doi viceprimari ai municipiului Alba Iulia

Publicat

cl

PSD și ALDE au eșuat în tentativa de revocare a celor doi viceprimari liberali de la Alba Iulia, Gabriel Pleșa și Voicu Paul. Într-o atmosferă destul de tensionată și după câteva controverse legate de modul de votare, s-a luat decizia ca toți consilierii să voteze pe rând, într-o altă cameră, în mod secret.

Mircea Hava, fostul primar al municipiului, a fost prezent la ședință cel mai probabil pentru ca lucrurile să nu scape de sub control și pentru a-l susține pe Voicu Paul, preferatul său pentru preluarea atribuțiilor de primar după plecarea sa. De asemenea, în sală a fost prezent președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel dar și Nicolaie Moldovan, city manager al orașului, suspendat momentan pentru a-l urma pe Hava la Bruxelles.

VEZI și LIVE VIDEO: Viceprimarii din Alba Iulia, între suspendare și promovare. Hava, prezent la ședința Consiliului Local

Încercarea PSD-ALDE de a-i revoca pe cei doi nu a reușit. De altfel, încercarea în sine este greu de înțeles în condițiile în care nu au nici pe departe numărul de consilieri necesar chiar și pentru pentru a-și trece horărâri simple, fără sprijinul PNL.

Pentru revocarea lui Voicu Paul au votat 7 consilieri, 12 au votat împotrivă, iar unul a fost anulat.

Pentru revocarea lui Gabriel Pleșa au votat 6 consilieri, 13 împotrivă, unul fiind din nou anulat.

Înainte de votul pentru revocarea sa, Gabriel Pleșa a luat cuvântul.

”Întrucât este un proiect care mă privește direct, doresc să spun câteva cuvinte. Am fost șocat să citesc nota de fundamentare la proiect (la proiectul de revocare – n.red.). De când am venit în primărie nu cred că ați venit vreodată să nu mă găsiți muncind la birou. Nu cred că poate vreo unul dintre dumneavoastră să spună că a venit la mine și nu l-am ajutat de fiecare dată. Vă primesc în ochi și știu că nu puteți să mă contraziceți. Cea mai tristă a fost mama mea când a citit ce ați scris acolo. Politic vă înțeleg demersul, uman, nu” a spus Pleșa, care a mai dat explicații și pentru alte acuzații din documentul respectiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax