Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Eșec în Coaliție. USR PLUS anunță depunerea moțiunii de cenzură. Cîțu amenință că îi dă afară de la guvernare

Publicat

Membrii Coaliției reuniți vineri seară în ședință pentru negocieri privind guvernarea nu au ajuns la un consens.

Dan Barna și Dacian Cioloș i-au cerut demisia lui Florin Cîțu, amenințând cu moțiunea de cenzură. Premierul a ripostat, spunându-le că îi va scoate de la guvernare dacă vor alege acest demers.

În final, Barna și Cioloș au anunțat că vor depune moțiunea de cenzură vineri seară.

UPDATE: Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat, vineri seara, că au depus moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

„A fost depusă moțiunea de cenzură. ne dorim să avem un nou premier”, a spus Dan Barna.

La rândul lui, Dacian Cioloș a completat: „Am încercat în colaliție să spunem că trebuie să avem un premier care cultivă încrederea. Folosim procedura parlamentară pentru a lucra cu un alt premier.

Nu avem nici o intenție să intrăm într-o altă formulă guvernamentală”.

Liderul USR, Dan Barna, susține că la începutul săptămânii viitoare miniștrii USR vor demisiona din Guvern, asta pentru că s-a ales varianta moțiunii de cenzură.

”Nu s-a discutat despre asta, dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile, odată ce a început procedura cu moțiunea de cenzură. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al USR-PLUS”, a spus Dan Barna.

”Nu mai putem să lucrăm cu premierul Florin Cîțu pentru că nu mai inspiră încredere, de două trei ori am vorbit niște lucruri și apoi le-a încălcat. Noi nu vrem să intrăm în jocurile politice interne din PNL, este problema lor. Din păcate, acolo contează mai mult bătălia internă și au luat decizia de a-l susține pe Florin Cîțu”, a spus Dacian Cioloș.

Știrea inițială

Vineri s-a desfășurat prima ședință de coaliție după izbucnirea conflictului deschis dintre USR-PLUS și Florin Cîțu.

USR PLUS i-a cerut lui Cîțu să demisioneze, varianta alternativă fiind o moțiune de cenzură.

Premierul nu acceptă și, cu susținerea PNL, îi acuză pe Dan Barna și Dacian Cioloș că vor să dărâme guvernul din care USR-PLUS face parte, exact ca Liviu Dragnea.

„Vrem să rămânem la guvernare, dar fără Florin Cîțu”, au spus Dan Barna și Dacian Cioloș în ședința coaliției, conform unor surse participante.

„Am primit mandat pe care îl vom prezenta în Coaliție, demisia și retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîțu. Dacă acest lucru nu se întâmplă, avem mandat să depunem moțiune de cenzură”, a declarat Dacian Cioloș după ședința Comitetului Politic al USR-PLUS, cu puțin timp înainte de ședința Coaliției, programată la ora 18.00.

De la PNL, dar și de la Palatul Victoria, Florin Cîțu le-a transmis celor de la USR-PLUS că nu demisionează, acuzându-i că negociază cu AUR care e un partid extremist și că se așează alături de Liviu Dragnea când vor susținerea PSD pentru dărâmarea Guvernului.

Mai mult, a anunțat că îi va informa pe liderii UE și SUA despre „alianța toxică” ce se prefigurează la București.

„O să iau legătura cu liderii europeni în legătură cu ceea ce se întâmplă în România. Avem o alianţă toxică care se prefigurează, o alianţă cu un partid extremist, un partid care vrea răul românilor, un partid care nu respectă proprietatea privată, nu respectă libertatea individuală, un partid cu care, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni despre acest lucru şi vom afla ce cred aceştia şi, bineînţeles, partenerii noştri strategici – SUA – despre situaţia din România”, a spus Cîţu după şedinţa de guvern.

Potrivit acestuia, este important ca aceia pe care îi va informa să ştie „ce fac colegii lor” din România.

„Voi face o informare. E important să ştie că, în România, colegii domniilor lor se asociază cu un partid extremist cu care nimeni nu ar vrea să aibă de a face. Doar un dialog pe care să-l am cu colegii europeni, aş vrea să ştiu opinia acestora – Renew şi celelalte grupări care respectă democraţia, libertăţi individuale, toate lucrurile pentru care noi ne luptăm să stăm în Uniunea Europeană”, a adăugat Cîţu.

La ședința Coaliției, Florin Cîțu a fost însoțit de Ludovic Orban cu care a avut o relație tensionată în ultimele luni, și cu prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu, precum și secretarul general Robert Sighiartău.

surse: Agepres, Hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax