Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ESTE OFICIAL: De JOI se dă startul unui nou sezon la Domeniul Schiabil Șureanu (FOTO-VIDEO)

Publicat

YouTube video

Veste bună pentru toți iubitorii de zăpadă. Domeniul Schiabil Șureanu dă startul unui nou sezon de schi. Începând cu data de 30 noiembrie, adică de joi, toți cei care au așteptat luni întregi acest moment se vor putea bucura de zăpadă. 

La Domeniul Schiabil Şureanu, de joi se va deschide un nou sezon de schi. Sunt condiţii pentru practicarea sporturilor de iarnă atât pentru schiori, cât şi pentru snowboarding. Tot de joi vor funcţiona şi instalaţiile de urcare pe pârtii.

Poarta Raiului este o zonă de o frumuseţe deosebită, situată între vârfurile Şureanu, Pătru şi Canciu, descrisă în operele lui Mihail Sadoveanu. Situată la o altitudine de 1565 m, oferă zăpadă naturală timp de aproape 5 luni pe an, din decembrie până la sfârşitul lunii aprilie.

Pentru a ajunge în zonă, dinspre Sebeş (Alba), este disponibil tronsonul reabilitat în acest an de şosea asfaltată DN67C – Transalpina. Din zona barajului Oaşa, în partea dreaptă se urmează DJ 704 (drum pietruit) spre Mănăstirea Oaşa şi apoi se urcă pe munte până la Luncile Prigoanei şi de acolo, pe DJ 709 K, la Poarta Raiului.

Cel puţin în acest sezon, turiştii care vor să ajungă în zonă pe acest drum judeţean vor trebui să ţină cont de faptul că acesta nu este modernizat.

Pentru urcarea pe munte, la Şureanu, pe timp de iarnă, şoferii trebuie să-şi echipeze corespunzător autovehiculele, cu anvelope de iarnă şi lanţuri.

La Arena Platoș de la Păltiniș,  sezonul va începe la 1 decembrie. Pârtia este dotată cu tunri de zăpadă, astfel că nu va fi o problemă din acest punt de vedere, important este ca temperaturile să se mențină scăzute. Meteorologii anunță pentru perioada următoare minime nocturne de -2, -6, iar începând  cu luna decembrie se anunță ninsori.

La Arena Platoș, traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanță față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Starea drumului: este asfaltat și practicabil.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax