Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu sau doar dreapta, când urmează să ieși? Ce spune Codul Rutier

Publicat

Ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu sau doar dreapta, când urmează să ieși din această intersecție? Multe reguli de circulație dau bătăi de cap șoferilor.

În parte, sunt reguli insuficient studiate la școlile de șoferi. În alte situații, șoferii își formează pur și simplu un stil de condus propriu, plin de greșeli greu de corectat.

Conform Codului Rutier din România, șoferii sunt obligați să semnalizeze în sensul giratoriu, dar există anumite reguli specifice în funcție de situație.

De exemplu, ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu sau doar dreapta, când urmează să ieși din această intersecție?

Legea stabilește că un conducător auto e obligat să semnalizeze de fiecare dată când schimbă direcția de mers.

La fel și în cazul în care trece de pe o bandă pe alta. Iar acest semnal trebuie dat înainte de efectuarea manevrei.

„Înainte de a pătrunde în sensul giratoriu, trebuie să semnalizăm direcția în care dorim să mergem. Dacă urmează să părăsim giratoriul pe la prima ieșire, dăm semnal dreapta.

Dacă ieșim pe la a doua, a treia, a patra ieșire, dăm semnal stânga.

Menținem semnalul stânga până trecem de ultima ieșire aflata înaintea celei pe care urmează să pătrundem, apoi dăm semnal dreapta”, a explicat pentru ProMotor instructorul auto Marian Croitoru.

Vezi și: Testul auto care a înnebunit internetul, explicat de pilotul din Alba, Mihai Beldie: ”Toată lumea, mergeți și predați permisul!”

Astfel, atât șoferii din spate, cât și cei care așteaptă să intre în sensul giratoriu vor ști în ce direcție vrem să ne deplasăm.

Deci, șoferii ar trebui să semnalizeze dinainte de a intra în sensul giratoriu direcția de mers, dar și în timp ce se află în interiorul acestei intersecții.

Foto: Arhivă – rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate