Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Etapa judeţeană a concursului „Cultură şi civilizaţie” în limba franceză. 11 tineri s-au întrecut pentru o excursie peste hotare

Publicat

Etapa județeană a Concursului de cultură generală în limba franceză Cultură și civilizațieorganizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Alba s-a desfăşurat miercuri, la Alba Iulia. Locaţia acestuia a fost Centrul de Documentare și Informare de la Colegiul „Apulum” din municipiu.

Concursul a implicat 312 elevi din clasele IX-XI, de la 12 licee din cinci localități ale județului Alba. În urma selecției, s-au calificat pentru etapa județeană 12 elevi, dintre care 11 au participat, miercuri, la ultimele probe de concurs.

Tot miercuri a avut loc și premierea câștigătorilor de la etapa pe localitate a concursului, aceștia primind din partea organizatorilor diplome și premii constând în cărți, CD-uri și materiale de promovare în limbile franceză și română. A fost acordat și un premiu special, pentru cel mai mare punctaj obținut la faza pe localitate, elevei Diana Cotișel de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Cîmpeni, elevă în clasa a XI-a, îndrumată de profesoara Roxana Bodea.

Concursul „Cultură și Civilizație” s-a adresat elevilor din clasele liceale din județul Alba și s-a desfășurat în trei etape eliminatorii: etapa pe școală, etapa pe localitate și etapa pe județ. Testele propuse spre rezolvare elevilor au fost de tip grilă și au evaluat cunoştinţele acestora privind geografia, istoria, organizarea administrativă, cultura şi elemente de civilizaţie specifice departamentului la Manche din Franța, cu care județul Alba a încheiat, în anul 2005, un protocol de prietenie şi cooperare. La etapa județeană a concursului, elevii au avut de redactat și un scurt eseu. Toate probele concursului s-au desfășurat în limba franceză. Concursul este organizat în oglindă de către cele două părţi: română şi franceză.

Câștigătorul locului I pe județ la acest concurs va fi recompensat cu o excursie de o săptămână în Franța.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax