Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Etichetă și bune maniere: Conduită, ținută și respectarea anumitor reguli de bună cuviință, în biserică

Publicat

credinciosi catedrala 2015 Biserica este unul dintre locurile în care se impune o anumită conduită, o anumită ținută și respectarea anumitor reguli de bună cuviință, indiferent de momentul sau ocazia cu care mergem la un lăcaș de cult.

Când intrăm în biserică ne închinăm în fața icoanelor. Poziția pentru rugăciune în Biserica Ortodoxă este în picioare. Scaunele montate la perete sunt rezervate pentru cei în vârstă sau bolnavi. Este indicat să stăm în picioare pe tot parcursul slujbei religioase, dar într-un loc în care nu incomodăm și nu blocăm pe nimeni.

Este bine să nu întârziați la slujbă, să ajungeți înainte de începerea acesteia, dar dacă ați întârziat, veți intra cât se poate de discret, în liniște, fără a deranja. Nu vom purta conversații în timpul slujbei, vom avea grijă să închidem telefoanele mobile. Este nepoliticos să mâncați sau să mestecați gumă.

Dacă mergeți la biserică împreună cu un copil, aveți grijă să nu se îndepărteze, să nu vorbească tare. Dacă e un copil neastâmpărat, e mai bine să nu-l aduceți la biserică în timpul slujbei.

Ținuta va fi decentă, fiind excluse rochiile/fustele prea scurte, prea strâmte, pantalonii scurți, maieurile sau rochiile prea decoltate sau cu spatele gol. Excepție fac situațiile în care ne aflăm în biserică la o slujbă de cununie sau de botez, unde rochiile pot fi elegante și cu croieli deosebite.

De reținut este faptul că fumatul este interzis nu doar în biserică, ci și în curtea bisericii. Dacă după slujba de oficiere a cununiei religioase doriți să aruncați confetti sau petale de flori deasupra mirilor, o veți face afară, nu în biserică. Nimeni nu e obligat să facă apoi curățenie după plecarea dumneavoastră.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax