Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eu cu cine votez? Radiografia campaniei electorale văzută prin ochii „alegătorului” paralel cu politica

Publicat

p

Mai sunt doar câteva zile până când ”haosul” va lua sfârșit. Asta dacă putem numi așa, starea de adevărată disperare la care campania electorală i-a adus pe cei mai mulți dintre cetăţeni. Orașul se trezește și adoarme pe sloganuri: ”Votați Forța Civică, votați Ioan Medrea primar” este una dintre ”simfoniile” care dă deșteptarea orașului, în fiecare dimineață.

Să nu uităm și de afișele care ”colorează” Alba Iulia. Dacă până în acest moment oamenii nu știau cum arată, de exemplu, Călin Potor, imaginea sa alături de Crin Antonescu, va rămâne întipărită o bună perioadă în mintea albaiulienilor. Ce am mai putut afla din această campanie este faptul că actualul primar, Mircea Hava, este un sportiv desăvârșit, iar asta o demonstrează afișele în care acesta cu, spada în mână ”luptă în fiecare zi pentru orașul său”. Şi Ioan Medrea își etalează veleităţile de pugilist, în afișul în care, îmbrăcat la costum, poartă două mânuși de box. Să nu uităm de imaginea electorală a lui Vasile Marius Crișan, candidat UNPR, care apare alături de ”Cavalerul Cetății”. Probabil acest afiș și sloganul ales pentru campania sa  – ”Cavalerul Cetății îl susține pe Vasile Marius Crișan” – au fost singurele lucruri care puteau să-l scoată din anonimatul pe care s-a străduit din răsputeri să-l păstreze timp de ani buni, cât a  lucrat în serviciile secrete.

Cel mai ”iubit” partid și anume Partidul Poporului Dan Diaconescu a devenit cunoscut în urma episoadelor interminabile cu Elodia. Alte calități pe care le-ar putea avea rămân încă necunoscute de popor. Poate va mai apărea o doua Elodie, care va crea un impact care să-l ajute la alegeri sau poate cei trei investitori străini aduși să viziteze orașul, dar care nu au avut de spus nimic concret vor reuși să atragă voturi.

Cei care nu au fost îndeajuns de inspiraţi în această ”curată ” campanie au fost cei de la PNȚCD, care s-au remarcat doar prin scandalurile pe care le-au purtat între ei privind  ”cine e, cine nu e” președintele partidului şi  ”cine e, cine nu e” țărănist. Nici candidatul independent Ioan Florin Homoștean Milaciu nu a reușit să facă vreo mişcare memorabilă, prin care să iasă în față, cu excepţia faptului că plimba o mașină verde prin oraș. Acesta este singurul candidat care a și declarat că vrea să facă o campanie curată.

Toți candidații la primăria Alba Iulia se prezintă ca ”viitorul primar”, fie că au sau nu șanse că cucerească această titulatură atât de râvnită. Cam așa arată campania pentru alegerile locale, văzută prin ochii celor care nu au cunoștințe în politică.

Rămâne totuşi întrebarea deja consacrată:  „Eu cu cine votez?”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. usl

    joi, 07.06.2012 at 21:27

    RASPUNS : VOTEZ – CALIN POTOR- ATANASIU – USL ! FARA DUBII !

  2. Aurel

    vineri, 08.06.2012 at 11:35

    …cele 7 minuni edilitare ale Primarului Mircea Hava… cele 7 care au fost de fapt 9 sau mai multe:

    1.Distrugerea stadionului Transloc (de rugby) pe care s-a construit Piaţa Pascu (pe drumul care duce la Schit, din jos de noua Catedrală Ortodoxă)
    2.Distrugerea stadionului Mecanica (de fotbal) – pe care s-a ridicat impunătorul şi futuristul Alba Mall
    3.Parcul Eminescu (din jurul Casei de Cultură a Studenţilor) a fost ciuntit pentru a se mări numărul locurilor de parcare publică din zonă şi pentru a se face o parcare privată pentru prietenii de la Hotelul Parc
    4.Parcul din faţa Hotelului Transilvania a fost transformat într-o imensă parcare – morbidă, plină de pavele gri, fără spaţii verzi
    5.Bulevardul Transilvaniei (loc de plimbare pentru albaiulieni) a fost distrus – jumătate din bulevard a devenit parcare
    6.Parcul din faţa Consiliului Judeţean Alba a fost mutilat din aceleaşi „raţiuni” obiective: locurile de parcare
    7.Distrugerea parcului Custozza pe locul căruia s-a făcut un uriaş parc auto pentru Hotel Medieval (proprietate a Grup Corint)
    8.Padurea de la Schit-zona poligonului militar care a început să fie defrişată şi pavată cu drumuri ELIS
    9.Distrugerea parcului de lângă Spitalul Judeţean Alba
    10.Distrugerea parcul de lângă autogară, unde s-a construit un supermarket

    Lista rămâne deschisă….

    Votaţi-l şi rămânem fără spaţii verzi !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax