Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Eu nu abandonez şcoala”: Părinţii celor 60 de elevi care urmează programul de educaţie remedială îşi pot ridica subvenţiile de la Primărie

Publicat

Părinţii şi tutorii legali ai celor 60 de elevi care urmează programul de educație remedială “Şcoală dupa şcoală” vor putea ridica,joi, subvenţiile acordate în cadrul proiectului “Eu nu abandonez şcoala”, initiat de Primăria Alba Iulia, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Alba, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Asociația „Pakiv” România.

Aceste sume de bani vor completa posibilităţile cursanţilor de autofinanţare pe durata programului şi în egală măsură vor recompensa eforturile acestora de a frecventa acest tip de reintegrare educaţională. Pentru lunile aprilie, mai, iunie din anul 2011, cuantumul acestui tip de bursă este de 260 lei, iar subvenţiile se acordă în două tranşe: la sfârşitul anului şcolar 2010 – 2011, respectiv la sfârşitul programului (31.03.2012). Banii vor putea fi ridicaţi de la casieria Primăriei Alba Iulia, joi, de la ora 14.00.

Rezultatele directe şi indirecte generate de proiectul „Eu nu abandonez Şcoala” vizează: creşterea numărului elevilor consiliaţi în cadrul programului „Şcoală după şcoală” şi îmbunătăţirea markerilor şcolari ai acestora; obţinerea de rezultate pozitive în cazul elevilor cu tendinţe de abandon şcolar (se estimează că peste 60% dintre cursanţi vor obţine un certificat de absolvire), responsabilizarea comunităţii şi a opiniei publice prin mesajului campaniei „Eu nu abandonez Şcoala” (40 de participanţi direcţi şi câteva mii de persoane la care vor ajunge materialele de informare a campaniei), dar şi formarea de specialişti în discipline şcolare, cu aplicaţii de tip învăţământ remedial şcoală după şcoală.

Elevii cuprinşi în programul de burse provin de la următoarele unităţi de învăţământ:

– Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia

– Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

– Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

– Şcoala cu clasele I-VIII „Decebal” Cricău

– Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Kogălniceanu” Sebeş

– Şcoala cu clasele I-VIII „Iuliu Maniu” Vinţu de Jos

– Şcoala cu clasele I-VIII „Ioan de Hunedoara” Sântimbru

– Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Ighiu

– Liceul Teoretic Teiuş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax