Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Euro a trecut de 4,82 lei. La cât ar putea ajunge cursul euro/leu în acest an

Publicat

Euro a depășit luni 4,82 lei, iar analiștii spun că suntem aproape de limita de 4,85, cât se estimează a fi la finalul acestui an.

Valoarea medie a cursului euro/leu, calculată de BNR la ora 13 a fost de 4,8242, în vreme ce față de francul elvețian leul s-a depreciat marginal (4.5699 lei pentru un franc) iar față de dolarul american leul s-a depreciat cu aproape un ban (de la 4.31 la 4.32 lei/USD), potrivit hotnews.ro.

Moneda națională este prognozată să scadă cu 1,5% la un minim istoric de 4,85 lei pentru un euro pe fondul îngrijorărilor cu privire la creșterea deficitelor gemene, arată un sondaj Reuters, care nu a luat în calcul impactul coronavirusului.

În România, cei mai titrați analiști economici reuniți în cadrul CFA România au publicat recent estimările lor privind evoluția câtorva indicatori (cursul de schimb, inflație, piața muncii) pe următoarele 6 și respectiv 12 luni. Față de estimările de acum o lună, ei văd acum cursul leului depreciindu-se mai puternic, media cursului euro pentru jumătatea anului ar fi de 4.83 lei (față de 4.82, estimarea din decembrie), în vreme ce media de peste un an ar fi de 4.98 lei (față de 4.98, estimat acum o lună). Unii analiști financiar-bancari au estimat un curs euro de 5,15 lei/euro la orizontul de 12 luni.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax