Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurodeputat român: Zelenski își dorește să semneze un acord pentru protejarea limbii române

Publicat

Volodimir Zelensky a spus că își dorește un acord cu România pentru protejarea limbii române în Ucraina, a spus Eugen Tomac, eurodeputat român, născut în țara vecină, precizând că este pentru prima dacă când Ucraina vine cu o asemenea abordare.

„Zelenski vrea un nou acord cu România. Zelenski a declarat în interviul oferit duminică presei ruse, că își dorește să semneze un acord cu România pentru protejarea limbii române în statul vecin, în semn de respect față de minoritatea română.

Este pentru prima dată când Ucraina vine cu o asemenea abordare, în condițiile în care românii constituie a doua minoritate națională, iar această temă a fost cel mai tensionat subiect din agenda bilaterală”, a scris pe facebook Eugen Tomac.

Interviul președintelui ucrainean a fost acordat portalului anti-Putin Meduza, televiziunii Dojd și ziarului Kommersant.

„Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a cerut mass-media ruse să nu publice interviul, în caz contrar riscând pedepse de până la 15 ani de închisoare”, mai arată Tomac, potrivit Mediafax.

Europarlamentarul Eugen Tomac, lider PMP, este un politician român care s-a născut în localitatea Babele din Ucraina.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Stelian ion

    marți, 29.03.2022 at 13:40

    E bine si acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax