Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Euroins poate relua încheierea poliţelor RCA. ASF a ridicat interdicţia temporară aplicată societăţii

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunţă că Euroins România Asigurare-Reasigurare SA poate relua practicarea RCA. Decizia a fost luată de Consiliul ASF în ședința de miercuri, 18 septembrie 2013, privind încetarea interzicerii temporare aplicată societăţii.

Hotărârea a fost luată după ce societatea Euroins a prezentat, la solicitarea ASF, modul în care a corectat până acum aspectele care au stat la baza deciziei ASF din 28 august 2013, de interzicere temporară a practicării asigurării RCA și un plan de măsuri care vizează corectarea sustenabilă a aspectelor sesizate în acţiunile de control.

ASF precizează că implementarea planului de măsuri va fi atent monitorizată, la sediul societății Euroins, de către un reprezentant ASF, pentru o perioadă de până la 60 de zile.

Planul de măsuri include, printre altele, următoarele obligații pentru societatea Euroins:

– să revizuiască dosarele de daună RCA aflate în rezerva de daună la data de 31.08.2013, în termen de două luni de la data primirii deciziei;

– să revizuiască procedura de soluționare a petițiilor astfel încât să corecteze inconsecvențele/neclaritățile/neconformitățile față de prevederile normelor ASF, în termen de o lună de la data primirii deciziei;

– să facă obiectul unei monitorizări a modului de înregistrare și gestiune în sistemul informatic a informațiilor privind dosarele de daună RCA. Euroins va transmite lunar către ASF o serie de informații printre care: situația dosarelor aflate în soldul rezervei, situația avizărilor de daună din luna anterioară, situația dosarelor de daună plătite în luna anterioară, situația dosarelor de daună lichidate în luna anterioară.

Reamintim că în data de 28 august 2013, ASF a sancționat Euroins cu interzicerea temporară a practicării asigurării RCA. În aceeași ședință, ASF a hotărât sancționarea directorului general al societății cu amendă în cuantum de 50.000 de lei și sancționarea directorului de daune al societății cu retragerea aprobării acestuia.

Decizia ASF, din 28 august 2013, a fost luată după ce controlul efectuat la Euroins în perioada mai-iunie 2013 a constatat printre altele că: reglementările și instrucțiunile de constatare și lichidare a daunelor nu sunt adecvate; a fost diminuat în mod nejustificat cuantumul despăgubirii față de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună; plata unor dosare de daună către păgubiți s-a făcut cu întârziere față de termenele prevăzute de normele legale; au fost identificate dosare de daună în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretențiilor de despăgubire și la motivația respingerii.

La sfârșitul semestrului I 2013, Euroins Asigurare-Reasigurare SA avea un volum de prime brute subscrise pe segmentul RCA de 258,74 milioane de lei și deținea o cotă de piață pe acest segment de 21%. În primele 6 luni ale anului 2013, indemnizațiile brute plătite de societate, pe segmentul RCA, au însumat 157,78 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax