Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Europa Digitală: UE pune la bătaie 2 miliarde de euro pentru investiții în IT. Cine este eligibil pentru finanțare


Publicat

Comisia Europeană a anunțat adoptarea a trei programe de lucru pentru  „Europa digitală”. Beneficiind de o finanțare totală de 1,98 miliarde de euro, acest prim set cuprinde un program principal și două programe specifice și prevede investiții strategice care vor contribui în mod decisiv la transpunerea în practică a deceniului digital al Europei.

Programul „Europa digitală” dispune de un buget total planificat de 7,5 miliarde EUR pe o perioadă de 7 ani și reprezintă primul program de finanțare al UE al cărui obiectiv principal este să aducă tehnologiile digitale mai aproape de întreprinderi și de cetățeni.

Programul va genera accelerarea redresării economice și va modela transformarea digitală a societății și a economiei europene, de care vor beneficia în special întreprinderile mici și mijlocii.

De asemenea, programul va completa investițiile din cadrul altor programe ale Uniunii Europene, precum Orizont Europa, EU4Health, InvestEU, Mecanismul pentru Interconectarea Europei, Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Administrațiile sunt eligibile

Programul de lucru principal, având cea mai mare pondere din finanțarea aprobată, respectiv un buget de 1,38 miliarde euro, se va concentra pe investițiile din domeniile inteligenței artificiale (IA), cloud computing-ului și al spațiilor dedicate datelor, infrastructurii de comunicații cuantice, competențelor digitale avansate și al utilizării pe scară largă a tehnologiilor digitale în întreaga economie și societate, până la sfârșitul anului 2022.

În ceea ce privește cele două programe de lucru specifice, primul se axează pe finanțarea din domeniul securității cibernetice și dispune de un buget de 269 de milioane euro până la sfârșitul anului 2022, iar cel de al doilea se axează pe înființarea și asigurarea funcționării rețelei de centre europene de inovare digitală, care dispune de un buget de 329 de milioane euro, până la sfârșitul anului 2023.

Rețeaua de centre europene de inovare digitală va contribui la îndeplinirea obiectivelor programului „Europa digitală”, oferind acces la testarea tehnologică și sprijinind transformarea digitală a organizațiilor private și publice din întreaga Europă, inclusiv transformarea administrațiilor de la nivel național, regional sau local, după caz, constituind totodată un instrument important în cadrul politicilor UE.

Se estimează că primele apeluri pentru programul „Europa digitală” vor fi publicate până la sfârșitul lunii noiembrie 2021, iar următoarele sunt prevăzute în cursul anului 2022.

Sursă: Comisia Europeană

Sursă foto: mfe.gov.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ alimentară: Pipote și ficat de pui, contaminate cu Salmonella, retrase din magazinele Penny și Profi

Publicat

Rețeaua de magazine Penny anunță retragerea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat, 1000g, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis.

Compania poloneză Copanex a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g, toate loturile, EAN: 7896589533311”, precum și a produsului „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g. Origine: Polonia, Lot: 021121, Data de productie: 17.08.2021, Data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731”.

Compania a inițiat retragerea produselor ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate.

Aceeași decizie a luat și rețeaua de magazine Profi. Cele două produse sunt retrase de la rafturi.

Persoanele care au achizitionat acest produs sunt sfătuite să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Vezi Rechemare_ficat_pui_congelat_Copanex_Penny

Vezi Rechemare_pipote_pui_Copanex_Penny

Vezi Rechemare-pipote-pui_Profi

surse: Mediafax, ANSVSA

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii: Valabilitatea voucherelor de vacanţă NEFOLOSITE din cauza pandemiei ar putea fi prelungită şi anul viitor

Publicat

zile libere

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat vineri că a propus prelungirea valabilităţii voucerelor de vacanţă neutilizate până la sfârşitul anului viitor, precum şi acordarea de voucere pentru 2022.

„A fost deja discuţia astăzi în Guvern, noi, ministerele iniţiatoare, am propus şi prelungirea voucerelor de vacanţă, care mai sunt şi din cauza pandemiei nu au putut fi folosite, şi acordarea de voucere de vacanţă pentru anul viitor”, a declarat Marius Budăi la finalul şedinţei de Guvern de vineri.

Acesta a spus că voucerele neutilizate ar putea fi folosite până la sfârşitul anului următor.

„Aceasta este propunerea, vedem ce iese din cadrul avizărilor interministeriale”, a mai spus ministrul Muncii.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO ȘTIREA TA: Mizerie și noroi în fața porții unui cetățean din Alba Iulia, după lucrări la rețeaua de gaze, vechi de 6 luni

Publicat

Un cetățean din Alba Iulia reclamă că zona din fața casei sale a fost distrusă în urmă cu aproximativ 6 luni și lăsată așa, după o serie de lucrări la rețeaua de gaze. 

Pe imaginile transmis de un cititor Alba24 se poate observa că trotuarul și spațiul verde practic nu mai există. Întreaga zonă se transformă după fiecare ploaie într-o mocirlă.

Casa se află pe strada Gheorghe Pop de Băsești. Omul spune că a sunat în ultimele luni de 3 ori la primărie, însă problema sa nu a fost rezolvată, primind mereu răspunsuri evazive.

Gradul de disconfort este evident, și poate fi observat ușor, din imagini.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

ALBA: Rata de vaccinare actualizată, în școlile din județ. 77 de unități cu procent 100%, 66 fără niciun angajat imunizat. LISTA

Publicat

sediul ISJ Alba

Inspectoratul Școlar Județean Alba a prezentat vineri situația actualizată a vaccinărilor în școli.

Potrivit datelor IȘJ Alba, în 77 de unități este procent 100% de vaccinare a personalului (față de 76 săptămâna trecută).

Vezi și LISTA: SCENARIILE de funcționare a școlilor, grădinițelor și liceelor din ALBA, pentru săptămâna 6-10 decembrie

În alte 66 de unități nu este niciun angajat vaccinat (aceeași situație ca la raportarea anterioară).

LISTA – rata de vaccinare – unități de învățământ pentru săptămâna (sursa IȘJ Alba, actualizat 3 decembrie).

Vezi lista (.pdf)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate