Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europa Liberă: Probleme financiare GRAVE pentru PSD. Partidul a început să își concedieze angajații

Publicat

psd

Partidul Social Democrat are probleme mari pe partea financiară. Surse din cadrul partidului au declarat pentru jurnaliștii de la Radio Europa Liberă că din cauza problemelor financiare, noua conducere a început să concedieze o parte din personalul angajat în ultimii ani.

Mai mult de atat, sursele citate susțin că angajații nu și-au primit la timp salariile în luna ianuarie. 

În 2019, PSD a încasat de la bugetul de stat aproape 144 de milioane de lei (în jur de 30 milioane de euro), pentru funcționarea partidului. Din banii primiți de la stat trebuiau să fie plățiți și angajații partidului. 

Suma încasată de PSD este ce mai mare primită de un partid politic după schimbarea legii care privește finanțarea formațiunilor politice. 

Veniturile mari primite de partid s-au datorat rezultatelor bune obținute la alegerile locale și parlamentare din 2016, dar și modificările asupra legii care au fost aduse în Parlamentul României. 

 Comparativ, subvenția PNL a fost în 2019 de 65 de milioane de lei.

Mircea Drăghici, fostul trezorier al partidului a fost artizanul amendamentului prin care subvenția formațiunilor politice a crescut în 2019. Acum, Drăghici este trimis în judecată pentru delapidare și modul în care a folosit subvenția de la stat la PSD.

De asemenea, în conturile PSD au beneficiat și de o moștenire lasată de fostul președinte Liviu Dragnea, acum aflat în pușcărie. Este vorba despre un excedent de peste 53 de milioane de lei (circa 11.3 milioane de euro), mai susțin jurnaliștii de la Radio Europa Liberă

 În conturile PSD s-au aflat anul trecut aproape 200 de milioane de lei (42.5 milioane de euro), dar suma s-a evaporat, toți banii fiind cheltuiți de fosta conducere a PSD.

La începutul anului curent, contul partidului era aproape gol. Gaura din vistieria PSD a fost atât de mare încât nu a existat un fond de rezervă pentru plata salariilor angajaților.

Personalul își aștepta salariile după Anul Nou, dar a avut surpriza să constate că partidul nu își achită obligațiile financiare.

Deoarece Autoritatea Electorală Permanentă nu a virat subvenția pentru partid, întârzierea salariilor a devenit acută la finalul lunii noiembrie. 

Autoritatea a anunțat pe 28 ianuarie că PSD va primi peste 7,1 milioane de lei ca subvenție – bani publici. Peste trei zile, PSD a virat banii către angajați, vineri – 31 ianuarie 2020, dar în unele conturi banii au ajuns la începutul lunii februarie.

Noua conducere a trecut la concedieri

Partidul a trecut și la concedieri, mai multe persoane care lucrau la sediile PSD din timpul lui Dragnea și Dăncilă fiind anunțate că urmează să fie date afară. Printre cei care au fost dați afară se numără și angajați care se ocupau cu partea de comunicare.

Potrivit surselor Europa Liberă, au existat două valuri de concedieri în partid. Motivul oficial invocat de noua conducere a fost că partidul nu își mai permite să plătească atât de multe salarii din cauza situației financiare în care se află.

Erau mulți care nu făceau nimic la partid și doar încasau banii. De la începutul acestui am reziliat și contractul cu firma de bodyguarzi, urmează să mai dăm oameni afară pentru a eficientiza activitatea”, au spus surse din PSD.

Sursă: Radio Europa Liberă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax