Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europa se pregătește pentru întreruperi la rețelele de telefonie mobilă. Operatorii caută soluții de economisire a energiei

Publicat

Rețelele de telefonie mobilă din toată Europa ar putea fi afectate și chiar întrerupte în această iarnă, din cauza crizei de energie.  Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul, scrie reuters.com.

Decizia Rusiei de a opri aprovizionarea cu gaze pe calea cheie de aprovizionare a Europei în urma războiului din Ucraina a crescut șansele unei penurii de energie electrică.

În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică, au spus patru directori de telecomunicații, ridicând perspectiva întreruperilor de telefonie mobilă.

Țările Uniunii Europene, inclusiv Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că serviciile de telecomunicații pot continua, chiar dacă întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor.

Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații și majoritatea dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a rula antenele mobile.

Cum poate fi redus consumul de energie al infrastructurii de telecomunicații

Operatorii de telecomunicații europeni trebuie să își revizuiască rețelele pentru a reduce consumul de energie suplimentară și pentru a-și moderniza echipamentele utilizând proiecte radio mai eficiente din punct de vedere energetic, au spus cei patru directori de telecomunicații.

Pentru a economisi energie, companiile de telecomunicații folosesc software pentru a optimiza fluxul de trafic, pentru a face turnurile să „doarmă” atunci când nu sunt utilizate și pentru a opri diferite benzi de spectru, au spus surse familiare cu problema.

Operatorii de telecomunicații lucrează, de asemenea, cu guvernele naționale pentru a verifica dacă există planuri de menținere a serviciilor critice.

În Germania, Deutsche Telekom are 33.000 de turnuri radio mobile, iar sistemele sale mobile de alimentare de urgență pot suporta doar un număr mic dintre ele în același timp, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Deutsche Telekom va folosi sisteme mobile de alimentare de urgență care se bazează în principal pe motorină în cazul unor pene de curent prelungite, se arată în comunicat.

Franţa are aproximativ 62.000 de turnuri mobile, iar industria nu va putea echipa toate antenele cu baterii noi, a declarat preşedintele FFT, Liza Bellulo.

sursa: reuters.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax