Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europa va avea nevoie de 65 de milioane de încărtoare pentru mașinile electrice, până în 2035. Infrastructura, marea problemă

Publicat

Europa trebuie să se pregătească pentru 130 de milioane de vehicule electrice (EV) care se estimează că vor circula pe drumurile ei, până în 2035.

Astfel, va fi nevoie de 65 de milioane de încărcătoare pentru vehicule electrice – nouă milioane publice și 56 milioane rezidențiale, pentru a face față creșterii uriașe a vânzărilor la vehicule electrice.

Una din 11 mașini noi vândute în Uniunea Europeană în 2021 a fost complet electrică, un salt de 63% față de 2020, scrie Reuters, citat de Economedia.

Europa are în prezent 374.000 de încărcătoare publice, dintre care două treimi sunt concentrate în doar cinci țări – Țările de Jos, Franța, Italia, Germania și Regatul Unit (dacă îl considerăm în continuare drept țară europeană) în timp ce unele țări europene stau mult mai slab.

Această „polarizare între economii riscă să destabilizeze” electrificarea. România are, de altfel, doar circa 500 de încărcătoare pentru mașini electrice.

Construirea infrastructurii publice de încărcare „se confruntă cu întârzieri masive”, iar acest lucru îi determină pe mulți șoferi să mai aștepte achiziționarea unui autovehicul electric.

Foto: Arhivă – Stația de încărcare de la Ciugud, în timpul construcției

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax