Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EUROPARLAMENTARE 2014 | Florin Roman: Campania PSD pentru alegeri dă învățământul peste cap

Publicat

Preşedintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, a transmis un comunicat de presă în care face referire la amânarea examenelor de evaluare naţională, în contextul alegerilor europarlamentare din acest an.

Vă prezentăm, integral, comunicatul PNL Alba Iulia:

„Pentru prima dată în acest an se desfășoară Evaluări Naționale la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a. Deși calendarul acestor evaluări nu a fost anunțat înainte de începerea anului școlar, conform legii, înainte de începerea campaniei electorale, prin OMEN 3334, din 24 aprilie 2014, calendarul de susținere a Evaluării Naționale se schimbă, suferind o amânare până după campania electorală. Sunt oare elevii și dascălii școlii prinși în campania electorală? 

Această instabilitate decizională este păguboasă, în primul rând, pentru ministrul educației Remus Pricopie, care se pare că nu ia deciziile singur, ci în funcție de ceea ce-i spun mai marii lui din PSD.

Schimbarea calendarului înainte cu două săptămâni de susținerea evaluării are o influență negativă asupra rezultatelor pe care elevii le vor obține la aceste evaluări, întrucât luna iunie înseamnă, în principal, un randament intelectual scăzut și pregătire pentru vacanță.

Probabil că motivația reală a modificării acestui calendar este scorul electoral al PSD. Cum? În această perioadă s-ar fi discutat mult despre educație, ca un domeniu cu probleme reale, în care PSD nu a adus nicio schimbare semnificativă în bine. Ar fi diminuat procentul PSD la alegerile europarlamentare derularea evaluării în perioada 6-15 mai, așa cum a fost stabilit inițial? Poate că domnul ministru al educației ar trebui să ne argumenteze.

De fapt, de ce să așteptăm o argumentație din partea ministrului, atât timp cât șeful său de partid face ce vrea și manipulează cu nonșalanță elevi, părinți și profesori?! Poate nu știați, și chiar eu am aflat cu surprindere, că data desfășurării unui eveniment la care am fost invitat aici, în Alba Iulia, împreună cu părinți, elevi, profesori și alte oficialități ale județului și care ar fi trebuit să se desfășoare în data de 23 mai la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost amânată pentru data de 28 mai 2014. Motivul acestei amânări îl constituie manifestarea ce va fi organizată în data de 23 mai de PSD cu participarea premierului Victor Viorel Ponta. Să fie oare acesta respectul pe care PSD și premierul Victor Ponta îl acordă unei unități de învățământ prestigioase cum este Școala Gimnazială <Avram Iancu> Alba Iulia? Așa respectă PSD învățământul, în general?

Rămâne să apreciaţi dumneavoastră, părinţi, profesori…”

Florin Roman,

Preşedintele PNL Alba Iulia

COMUNICARE ELECTORALĂ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tavi

    vineri, 16.05.2014 at 23:44

    **** trista!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax