Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EUROPARLAMENTARE 2014: PNL Alba a obținut cu peste două procente mai mult decât media partidului la nivel național


Publicat

În județul Alba, PNL a obținut un scor peste media națională, cu peste 2 procente, mai precis, 17,15% în Alba, în timp ce pe țară scorul obținut de liberali a fost de doar 14,86%. PNL Alba a avut un candidat pe un loc cu șanse, la europarlamentare. Este vorba despre Florin Roman, care, deși nu va merge în Parlamentul European, se pare că a reușit să ridice procentele partidului, prin rezultatul obținut în Alba. PNL Alba a transmis o scurtă analiză a alegerilor.

Vedeți comunicatul PNL Alba:

Alegerile din 25 mai au reprezentat un important test electoral pentru Partidul Național Liberal, atât la nivel național, cât și la nivelul județului Alba.

PNL Alba dorește să mulțumească celor care au fost la vot în 25 mai și și-au exprimat opțiunea pentru ca România să aibă reprezentanți în Parlamentul European, reprezentanți care să-i promoveze și să-i apere cu adevărat interesele. De asemenea, faptul că PNL Alba a obținut un rezultat peste media pe țară a partidului dovedește că liberalii din Alba și-au făcut și de această dată datoria.

Rezultatul alegerilor, dincolo de procentele efective, ne-a arătat că există, din păcate, o masă mare de alegători care nu au fost determinați să meargă și să-și exprime opțiunile electorale. De asemenea, s-a demonstrat că în județul Alba opțiunile electoratului s-au îndreptat mai degrabă împotriva stângii, ceea ce dovedește faptul că în viitor, atât la nivel județean, cât și la nivel național, o colaborare a grupărilor politice de dreapta (sau poate chiar o fuziune a unora dintre ele) va reprezenta o contrapondere puternică la o stângă reprezentată în special de un partid (PSD) care, din păcate pentru democrația românească, dovedește că are tendințe totalitare de partid-stat. Din acest punct de vedere, PNL Alba se pronunță pentru unificarea dreptei, considerând că acest fapt poate fi o soluție reală pentru viitor.

Se poate, de asemenea, spune că absenteismul și voturile oferite unor partide mici, au înseamnat un ajutor pentru PSD. De aceea este important ca la viitoarele alegeri românii să meargă în număr cât mai mare la vot. „Statul acasă” ajută un partid cu tendințe totalitare să „baronizeze” România în interes propriu și să o sufoce.

PNL Alba consideră că este necesară o echilibrare a scenei politice, iar modelul partidului-stat trebuie să fie eliminat. Noi, liberalii, nu ne-am ascuns niciodată de români în spatele altor formațiuni sau a altor sigle și ne-am asumat toate deciziile, fie la nivel național, fie la nivel județean. Din păcate pentru județ, în Alba rezultatul alegerilor europarlamentare a fost unul politic, nu a contat faptul că Partidul Național Liberal a fost singurul partid care a avut pe liste un candidat cu șanse reale de a ajunge europarlamentar.

Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat în campanie, o campanie pe care PNL Alba a dus-o într-un mod civilizat. Față de toți aceștia avem o datorie și, în condițiile în care, de obicei, scorul PNL la alegerile europarlamentare a fost mai mic decât la alte tipuri de alegeri, dorim ca să ne achităm de această datorie în toamna acestui an. De asemenea, avem o datorie față de români – datoria de a veghea continuu ca țara să nu ajungă să fie condusă de un singur partid, un partid-stat. Partidul Național Liberal își va respecta în continuare principiile și demnitatea și nu va face trocuri politice care să afecteze interesul național sau democrația românească.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Drum național din Munții Apuseni, grav afectat de o alunecare de teren, reparat de CNAIR. Investiție de peste un milion de lei

Publicat

O porțiune din drumul național DN 1R, ce face legătura între Albac și Horea, va fi reparată de CNAIR printr-o investiție de peste un milion de lei. Sectorul de drum aflat între satele Budăiești și Rusești a fost grav afectat de o alunecare de teren, care a rupt zidul de sprijin, iar odată cu acesta s-a surpat și o parte din carosabil, pe partea dinspre valea Albac. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea și execuția de lucrări pentru stoparea efectelor calamităților – repararea drumului DN 1R, km 76+090. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.067.025,83 de lei, fără TVA.

DN 1R este un drum național lung de 80 de kilometri, care face legătura între Huedin / DN 1 și Albac / DN 75, via Beliș. Amplasamentul drumului este situat pe un versant cu panta mare (17 – 31 grade), iar la baza versantului se află valea Albacului. Pentru realizarea drumului a fost necesară construirea unui zid de sprijin din zidărie de piatră care în momentul de față este puternic afectat (rupt).

„O dată cu ruperea zidului de sprijin s-a surpat și drumul pe jumătatea de bandă dinspre vale. Pe zona afectată de alunecare se poate circula doar pe o singură bandă”, se precizează în caietul de sarcini.

Potrivit documentului citat, în urma vizitei în teren s-au identificat următoarele:

– Între km 76 + 077 și km 76 + 100 s-a identificat o cedare a zidului de sprijin de rambleu în lungime de 23 m, realizat din zidărie de piatră. Astfel, drumul este suprat pe jumătatea din aval, datorită eroziunilor produse de râul Albac.

– La km 76 + 099 s-a identificat un podeț ce subtraversează drumul național. Acest podeț nu are cameră de cădere și amenajare aval și nu are timpane.

Prin realizarea investiției se dorește consolidarea drumului în vederea îmbunătățirii traficului auto și siguranței în exploatare.

Pentru consolidarea drumului se propun următoarele lucrări:

  • refacerea zidului de sprijin
  • realizare dren longitudinal amonte
  • refacere structură rutieră pe toată lățimea drumului
  • amplasarea parapetului pietonal
  • corecție a cursului albiei minore a râului Albac
  • refacerea podețului existent
  • refacerea stratului de uzură se va executa pe toată lățimea drumului, pe o lungime extinsă cu câte 10 m față de lungimea structurii de sprijin.

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 6 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba. Averse, descărcări electrice, vânt puternic, grindină

Publicat

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de furtună, luni după-amiaza.

Potrivit ANM, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni, averse care vor cumula 15 l/mp.

Până la ora 19.00, este vizată zona joasă a județului Alba.

Atenționări meteo similare sunt valabile în Bihor, Mureș, Harghita.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Elevii din Aiud, întâmpinați cu ”porți de dezinfecție”, la intrarea în școli. Pregătiri pentru activitățile ce încep marți

Publicat

La Aiud au fost montate ”porți de dezinfecție” la toate şcolile din municipiu, a anunțat Primăria, pe Facebook. Este una dintre măsurile de protecție sanitară aplicată în oraș, pentru revenirea elevilor în școli, din 2 iunie.

”Pentru siguranța elevilor şi a cadrelor didactice au fost montate porți de dezinfecție la toate şcolile din municipiul Aiud”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Vezi și ALBA: Jumătate dintre elevii din clasele VIII, XII și XII NU vin la școală în 2 iunie. LISTA unităților unde nu se fac pregătiri

Potrivit sursei citate, din totalul de 538 elevi de clasa a VIII-a și a XII/XIII-a, 223 vor reveni în 2 iunie pentru pregătirea examenelor.

Este vorba despre 56% elevi de clasa a VIII-a și 34% elevi din clasele a XII/XIII-a. Doar 57 din cei 223 au optat pentru transportul public local, pentru majoritatea elevilor transportul fiind asigurat de către părinți la decizia acestora.

sursă: Facebook Primăria Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Persoanele cu COVID, care nu au simptome, nu-i pot infecta pe cei din jur

Publicat

O persoană infectată cu noul coronavirus, dar care nu are simptome, nu ar putea transmite virusul mai departe. Este concluzia unui studiu recent al cercetătorilor chinezi.

Potrivit sursei citate, din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii. Ei au pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine și a fost trimis deja expertilor OMS pentru o reacție din partea acestora.

sursă: ziare.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate