Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EUROPARLAMENTARE 2014 | Profesorul Nicolae Ota: „Pro Florin Roman”

Publicat

Detest maniera de a împroşca cu noroi pe alţii vrând să te ridici, să te afirmi. Se uită sau poate nu se ştie că atunci când recurgi la invective lipsesc argumentele. Îmi repugnă atitudinea adoptată de adversarii politici în campania electorală aflată în desfăşurare. Nu vreau să dau lecţii, deşi trebuie să admit că există o anumită înclinaţie profesională care mă îndeamnă, şi asta pentru că am lăsat în urmă peste 50 de ani de activitate în educaţie. Simt însă că nu aş fi corect dacă aş sta cuminte, de-o parte, asistând doar la modul urât, grotesc (încerc să mă exprim cât mai eufemistic, mai politicos) în care domnul Florin Roman, candidat din partea Partidului Naţional Liberal la alegerile europarlamentare este ponegrit, calomniat.

I s-au adus tot felul de critici şi a fost caracterizat prin multiple însuşiri negative de caracter, dintre care cea mai frecvent utilizată a fost cea de mincinos. Spaţiul nu-mi permite să analizez fiecare afirmaţie falsă, mincinoasă, neadevărată pentru a o demonta. Mă limitez la a contracara atacurile murdare prin a susţine că domnia sa este candidatul care nu a făcut un secret privind declaraţia de avere. Dimpotrivă. Personal văd în gestul respectiv o atitudine sinceră, cinstită, de transparenţă. Or, transparenţa este o condiţie sine qua non a unei societăţi democratice.

Din păcate în societatea noastră aflăm cu stupefacţie, adeseori tardiv, cât de nesimţite sunt veniturile multor persoane aflate în funcţii de conducere, aşa-numitele salarii nesimţite. În aceste zile spre exemplu mass-media s-a referit la situaţia jenantă de la Poşta Română, unde directorii nu vor să renunţe la salariile compensatorii de zeci de mii de lei, deşi societatea respectivă are mari dificultăţi financiare. Incredibil! Închei paranteza şi îmi cer scuze că am scris despre aşa ceva, dar am dorit să întăresc importanţa transparenţei în viaţa economică şi social-politică.

Pro Florin Roman aş dori să mai menţionez şi alte argumente şi, anume că este un bun familist, adeseori văzându-l la plimbare prin Municipiu în compania familiei; că este un bun creştin, soţia mea îmi relatează că îl întâlneşte cu regularitate ca catedrala din zona Schit, de fiecare dată într-o ţinută decentă şi evlavioasă. Personal l-am cunoscut în urmă cu mai mulţi ani când eram director la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, iar dânsul, un tânăr jurnalist la cotidianul „Unirea”. Drumurile noastre s-au intersectat întrucât performanţele elevilor, de anvergură naţională şi internaţională, nu puteau să nu suscite interesul unui tânăr jurnalist onest, cult şi talentat, evident pasionat de profesia sa.

I-am remarcat articolele scrise cu profesionalism. Şi faptul că ceea ce afirm aici nu e o invenţie, ci o realitate, este confirmat de un scriitor, fost redactor şef al ziarului Unirea, care în una din cărţile sale de memorii relata că Florin Roman a fost „cel mai harnic redactor al ziarului” şi nu un jalnic ziarist, cum l-a portretizat un tânăr TSD-ist recent în paginile cotidianului amintit. Şi nu pot să cred că autorul făcea această apreciere din simpatie pentru liberali, întrucât scriitorul respectiv nu poate fi suspectat a fi de dreapta. Este o apreciere obiectivă realizată în 2008 într-un moment în care tânărul politician nu se afla în structurile superioare de conducere ale partidului.

V-am prezentat opinia unui alegător, cetăţean al acestui municipiu, dornic să promoveze valorile autentice, societatea noastră fiind bulversată de non-valori răspândite prin toate mijloacele comunicaţiei de masă.

Sunt absolut convins că acordând încredere domnului Florin Roman votăm un viitor europarlamentar care se va implica cu competenţă şi răspundere în viaţa instituţiei europene spre binele ţării noastre.

Dacă-mi este permis un post-scriptum: actuala campanie electorală, calomniile şi atacurile la persoană îmi aduc aminte de o cugetare a lui Franklin P. Adams care scria că „Există prea mulţi politicieni care cred, cu o convingere izvorâtă din experienţă, că poţi să prosteşti pe toată lumea tot timpul”.

Prof. Nicolae Ota

COMUNICARE ELECTORALĂ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax