Connect with us
Publicitate

POLITICA

EUROPARLAMENTARE 2014: TESTUL de CAMPANIE cu Eduard Hellvig şi Teodor Atanasiu. Iniţiativele liberalilor pentru Parlamentul European

Publicat

YouTube video

Invitaţii jurnalistului Dan Lungu la „Testul de campanie” pe Alba24 au fost candidatul la europarlamentare din partea PNL, pentru Regiunea Centru, Eduard Hellvig şi preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu. Cei doi liberali au explicat care sunt atuurile echipei pe care o reprezintă pentru accederea în Parlamentul European, dar şi iniţiativele concrete pe care le au în plan.

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu a spus că liberalii şi-au propus să aibă o „listă de candidaţi foarte puternică, pe primele locuri fiind oameni consacraţi, care au fost la Bruxelles, au dovedit că ştiu ce au de făcut”. În cadrul Parlamentului European, europarlamentarii PNL aparțin Grupului ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe). Atanasiu a spus că PNL vizează o funcţie importantă în cadrul acestui grup.

La rândul său, Eduard Hellvig a expus proiectele pe care le are în vedere, dar şi particularităţile care-l recomandă să reprezinte pe cetăţenii din Regiunea Centru în Parlamentul European.

„Sunt transilvănean pur, o parte neamţ, un pic maghiar, majoritar român, sunt născut la Zalău, crescut la Oradea, facultatea la Cluj, tata braşovean – sunt ceea ce înseamnă Transilvania cu adevărat, era normal să-mi aleg să reprezint zona asta”, a mărturisit Hellvig.

„Cred că politica într-acolo se îndreaptă, să reprezentăm regiunile pe care le cunoaştem cel mai bine şi eu înţeleg foarte bine mecanismenle culturale, educaţionale, intelectuale ale cetăţenilor din regiunea aceasta”, a mai spus candidatul.

A vorbit şi despre „tandemul” la europarlamentare cu Florin Roman, candidatul la europarlamentare din judeţul Alba şi a exemplificat cum acesta, acum aflat pe un loc neeligibil, are şanse mari să intre în legislativul european. „Cunoaşte realităţile locului, are o mentalitate deschisă către cetăţean”, a spus Hellvig despre Florin Roman.

A dezvăluit şi că, împreună cu reprezentanţi liberali din patru judeţe din Regiunea Centru, inclusiv Alba intenţionează să constituie o asociaţie de promovare a Regiunii Centru, care, în opinia sa, are are potenţial de „vânzare” foarte mare la nivel european din punct de vedere turistic şi pentru dezvoltare durabilă.

A mai vorbit despre dezvoltarea inţiativelor private, cardul de sănătate şi atuurile oamenilor politici tineri cu iniţiative, dar şi noutăţi legislative de interes pentru români.

Vedeţi, exclusiv pe Alba24, „Testul de campanie” cu Eduard Hellvig şi Teodor Atanasiu:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax