Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentarele, un nou exercițiu electoral pentru Florin Roman: PNL ar putea obține maxim 8 mandate

Publicat

Chiar dacă are șanse mici să prindă un loc eligibil pe lista europarlamentarelor, Florin Roman vrea să încerce un nou exercițiu electoral în mai 2014. El și-a anunțat intenția de a candida pentru un loc în forul legislativ european prin intermediul paginii sale de Facebook, duminică 18 august și a enumerat câteva dintre proiectele pe care își propune să le realizeze din această funcție.

„Mă voi înscrie foarte probabil în cursa internă din PNL pentru alegerile europarlamentare. Cred că pot face treabă bună, iar dacă nu voi reuși sunt convins că o să am o experiență importantă în viitoarele confruntări electorale. Experiența din cadrul Ansamblului Regiunilor Europene îmi este foarte utilă. În cazul în care voi reuși, îmi propun trei proiecte importante: accesarea programului Eurodysee pentru tinerii din Alba, adică burse pentru cei care vor să studieze în țările UE membre ARE; internet în toate locurile publice, inclusiv la țară, unde tinerii nu beneficiază de această facilitate; o lege europeană care să prevadă foarte clar facilitățile la angajare pentru tinerii români în spațiul UE pe baza reciprocității. Cred și în reducerea vârstei pentru dreptul de vot de la 18 la 16 ani. Am în spate trei proiecte importante: autostrada Sebeș-Turda, Primul Ghiozdan și Școala profesională germana de tip Kronstadt în Alba Iulia. Așa ca…”, a scris Roman.

La alegerile europarlamentare, votul nu este uninominal ci pe listă, iar în funcție de numărul de procente obținute, se decide numărul de mandate. Dintre toți politicienii locali ai PNL, Florin Roman este unul dintre cei mai vizibili, ceea ce ar putea ajuta PNL să obțină un număr mai mare de voturi în județul Alba.

Din proiecțiile rezultate din sondaje, PNL ar putea obține 7-8 mandate de europarlamentari la alegerile din 2014. Acest lucru ar însemna ca Florin Roman va trebui să lupte pentru a fi desemnat pe unul din aceste locuri eligibile.

În mandatul trecut, PNL a obținut 5 mandate, respectiv 15,15%, în timp ce PSD+PC a obținut 11 locuri cu 33,33%, iar PDL 10 locuri, cu 30,3%.

Alegerile parlamentare vor avea loc în 22-25 mai 2014. Inițial, acestea erau programate în 5 – 8 iunie 2014, însă data a fost schimbată pentru a lăsa timp de pregătiri alegerilor pentru președintele Comisiei Europene, din iulie 2014.

În prezent, România are 33 de reprezentanți în Parlamentul European, însă din 2014, numărul acestora va scădea la 32, potrivit europarl.europa.eu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. carcotasul

    luni, 19.08.2013 at 12:56

    El se poate incrie unde vrea, dar nu cred ca KKRAU, ii atat de prost sa-l trimita la Bruxeles. Ar trtebui ca Uniunea Europeana sa faca un sacrificiu financiar, ca sa-i faca lui Florinel un scaun „pe masura lui(ca sa poata urmarii dezbaterile din plen)”, ca in actualele scaune, desi va sta in picioare, va fii acoperit de cei din fata!

  2. netu

    luni, 19.08.2013 at 17:14

    cata nesimtire!!
    ca sa bagi net in piata si la coop trebuie sa fii europarlamentar?
    cred ca gaura la covrig e mai importanta tovarasu…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax