Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Europarlamentarii nu vor putea desfășura activități plătite de lobby. Regulament nou adoptat de Parlamentul European

Publicat

parlamentul european Parlamentul European a adoptat marți o revizuire a regulamentului care interzice eurodeputaților să exercite o activitate plătită de lobby, scrie AFP.

Potrivit noului regulament, care intră în vigoare în 16 ianuarie, orice activitate plătită de lobby va fi interzisă eurodeputaților iar foștii europarlamentari vor trebui să se înregistreze pentru a execita o activitate de acest tip.

Deputații vor trebui de asemenea să depună declarații de interese mai detaliate, care vor fi verificate de-a lungul mandatului.

Regulamentul revizuit de Parlament întărește de asemenea sancțiunile împotriva eurodeputaților care fac afirmații defăimătoare sau rasiste sau care perturbă activitatea parlamentară.

Sancțiunile vor putea merge până la suspendarea pentru 30 de zile a indemnizației de deputat, față de 10 zile în prezent. De asemenea, se va putea interzice activitatea de a reprezenta Parlamentul european timp de un an.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax