Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Europarlamentarul Eugen Tomac și-a prezentat la Alba Iulia acțiunea de la CJUE pe respingerea României în Schengen

Publicat

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a fost prezent vineri la Alba Iulia pentru a-și prezenta acțiunea de atacare la Curtea de Justiție a Uniunii Europene a votului împotriva primirii României în spațiul Schengen.

”Consider că decizia de neacceptare a României în spațiul Schengen a fost abuzivă. Autoritățile române au rămas în logica așteptării. După cum cunoașteți, Guvernul român nu a dorit să atace la Curtea de Justiție a Uniunii Europene  Cerem anularea acestei decizii. Este un abuz de drept împotriva României și Bulgariei” a spus Tomac.

Acesta și-a prezentat argumentele juridice, în baza cărora speră că va obține o decizie favorabilă.

Tomac a espus că acţiunea sa nu opreşte procesul de negociere a României cu Austria şi nici al Bulgariei cu Olanda.

Unul dintre argumentele invocate de Tomac se regăsește în Tratatul de aderare, care prevede în protocolul 1, art. 4 alin. (2) că Dispoziţiile acquis-ului Schengen … se aplică pe teritoriul fiecăruia dintre aceste state membre numai în temeiul unei decizii europene adoptate de Consiliu în acest sens, după verificarea, în conformitate cu procedurile de evaluare Schengen aplicabile în materie, a îndeplinirii pe teritoriul respectivului stat a condiţiilor necesare aplicării tuturor părţilor în cauză din acquis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax