Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentarul Mircea Hava: Impozitele trebuie plătite acolo unde companiile își desfășoară activitatea

Publicat

Europarlamentarul Mircea Hava susține că impozitele trebuie plătite acolo unde companiile își desfășoară activitatea. Potrivit acestuia, o rezoluție pentru impozitarea echitabilă a economiei digitale a fost votată, miercuri, în Parlamentul European.

„Nu spun lucuri noi când vorbesc despre transparență în taxarea companiilor multinaționale, dar sigur vă spun o noutate cu privire la ce a decis, azi, Parlamentul European încercând să stopeze evitarea taxării, această bunăstare cu circuit închis, și s-o distribuie, corect, față de toate țările UE.

Am votat astăzi o rezoluție pentru impozitarea echitabilă a economiei digitale.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că impozitele trebuie plătite acolo unde companiile își desfășoară activitatea. Adică dacă faci bani pe piața românească, acolo trebuie să plătești impozitele, nu în altă țară. E încă un minus transformat în plus, cu susținere majoritară a EPP. Fiecare cetățean al UE plătește minimum 40% taxe și impozite pe an, comparativ cu companii digitale privilegiate de legislații neactualizate.

Concret, în Spania de exemplu, Apple a plătit taxe de 4 milioane de euro la vânzări de peste 300 de milioane euro, în timp ce Netflix – 3140 euro.

Popularii europeni au insistat asupra acestui principiu și azi au avut câștig de cauză. Au fost respinse amendamentele unor grupuri care susțineau introducerea unei taxe minime la nivelul Europei, pentru că decizia taxării trebuie să aparțină fiecărui stat membru. Iar banii să fie folosiți de fiecare guvern pentru sănătate, educație, transporturi etc. Aceste măsuri nu vor duce la pierderea de locuri de muncă sau relocări, pentru că acest tip de economie digitală nu se bazează, de multe ori, pe mai mult de servere dispuse în diferite țări. Vom trece la o normalitate care să susțină dezvoltarea economiilor, proporțional cu bunăstarea companiilor.

În prezent se duc negocieri la nivel internațional pentru impozitarea echitabilă a economiei digitale. Din păcate, Uniunea Europeană nu are încă o poziție comună legată de acest subiect. De aceea votul de azi este important pentru că sprijină intenția comisiei de a obține aceasta poziție și, dacă la nivel internațional nu se va ajunge la o concluzie până la finalul lui 2020, atunci UE va implementa de una singură impozitarea echitabilă.

Giganții internetului trebuie să înțeleagă că vremea în care își puteau ascunde profitul a trecut”, a scris Mircea Hava, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax