Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentarul Mircea Hava: PNRR nu are nevoie de „reevaluări” politice, el trebuie operaționalizat în beneficiul României!

Publicat

Lupta politică de la vârful statului român își găsește, din păcate, ecouri și în ceea ce privește PNRR-ul. Aud, tot mai des, voci care și-ar dori o reașezare sau o reevaluare a Programului. Ori asta, nu e de acceptat!

A te juca cu destinul României și cu banii europeni, ca și condiție în formarea unui Guvern, e absolut deplasat și ilogic. Vă spun și de ce: pentru că Planul Național de Redresare și Reziliență s-ar fi putut modifica doar într-o conjunctură extremăși, neapărat, obiectivă, admisă ca atare de toți cei implicați în aprobarea PNRR.

Altfel, PNRR-ul, bun sau rău, trebuie operaționalizat, pentru că e vorba de o prioritate națională. Nu uitați că Programul e asumat de președinție, guvern și validat, chiar prin prezența doamnei Ursula von der Lyen, de către Comisia Europeană. Așa că logica elementară are aici un singur sens: IMPLEMENTARE!

Există, firesc, aspecte care pot aduce întârzieri, însă o modificare structurală în PNRR înseamnă un dezastru pe care România nu îl poate tolera și nu și-l poate permite.

 

La momentul actual, avem un număr foarte mare de investiții care trebuie realizate într-un timp clar definit, avem un calendar ferm de urmat iar întârzierea negocierilor privind Acordul de Parteneriat și stabilizarea Programelor Operaționale ne arată că timpul nu ne este un aliat, cât mai mult un dușman.

Semnalul meu de alarmă către politicienii români e acela de a își duce bătăliile la sediile de partid, fără a compromite șansa uriașă și beneficiile pe care țara le are prin PNRR.

Ca membru al PPE voi susține exact ceea ce trebuie și ceea ce avem nevoie: asigurarea cadrului de lucru, în regim de urgență pentru beneficiarii Programului.

Asta înseamnă finalizarea și oferirea regulilor de implementare, a ghidurilor și totodată  eficientizarea licitațiilor și achizițiilor.

PNRR trebuie să funcționeze pentru România cu precizia unui ceas elvețian. Cât mai departe de interesele obscure de pe scena politică actuală.

Mircea Hava, eurodeputat PNL, Membru PPE

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax