Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentarul Mircea Hava și-a definitivat echipa de asistenți acreditați, la Bruxelles. Pe cine a luat cu el fostul primar

Publicat

Echipa europarlamentarului Mircea Hava a fost anunțată oficial pe site-ul oficial al Parlamentului European. Acesta are trei asistenți acreditați și un asistent de grupare.

Europarlamentarii își pot alege propriul personal, în cadrul unui buget stabilit de Parlament. În 2019, suma lunară maximă disponibilă pentru toate costurile implicate în recrutarea asistenților personali este de 24.943 euro pentru fiecare deputat european. Niciunul dintre aceste fonduri nu este plătit personal membrilor Parlamentului European.

Asistenți acreditați:

  • Daniela Micu – șefa de cabinet a primarului Mircea Hava
  • Nicolaie Moldovan – city-manager suspendat al municipiului Alba Iulia
  • Andreea Sneajana Naidan – preluată de la europarlamentarul Cristian Bușoi

Asistenți acreditați (grupare):

  • Răzvan Hoinaru – de la cabinetele lui Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Cristian Bușoi și Gheorghe Falcă

Potrivit regulamentului, europarlamentarii pot alege diferite tipuri de asistenți.

Asistenții acreditați, cu sediul la Bruxelles (sau la Luxemburg / Strasbourg), sunt gestionați administrativ direct de către administrația Parlamentului, în aceleași condiții de angajare ca și pentru personalul temporar al Uniunii Europene. Europarlamentarii pot recruta maximum trei asistenți acreditați (în anumite condiții patru). Un minim de un sfert din bugetul total trebuie să fie utilizat pentru angajarea asistenților acreditați.

Deputații europeni pot, de asemenea, să angajeze asistenți locali din statele membre. Aceștia sunt administrați de către agenți plătitori calificați pentru a se asigura că cerințele fiscale și de securitate socială sunt îndeplinite în mod corespunzător. Pentru asistenții locali pot fi utilizați maximum 75% din bugetul total.

În afară de angajarea asistenților acreditați și a asistenților locali, până la un sfert din bugetul total disponibil poate fi utilizat și pentru plata serviciilor prestate de furnizorii aleși de europarlamentari, cum ar fi comandarea unui studiu de specialitate.

Asistenții trebuie să evite activitățile externe care pot provoca un conflict de interese. Din 2009, deputații europeni nu mai pot angaja rude apropiate. Numele sau numele societăților tuturor asistenților sunt publicate pe site-ul Parlamentului pe durata contractului, cu excepția cazului în care aceștia obțin o derogare pe motive temeinic justificate de protecție a siguranței lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 05.07.2019 at 19:29

    Deabia acum imi dau seama ce mari probleme sunt la PE. Depaseste capacitatea intelectuala a unui biet primar.Asa ca o adunatura de habarnisti (astia-s crema ), adunati ciorchine in jurul bastanului duc la indeplinirea si rezolvarea tuturor batailor de cap (ale unora ).
    Deci, impreuna cu astia aduci bani europeni in Alba Iulia (c-asa ai promis intr-un clip). Sa vedem si sa auzim !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax