Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentarul Victor Negrescu: Codex Aureus, în Registrul Memoriei Lumii UNESCO. Îi felicit pe toți cei implicați

Publicat

Manuscrisul Codex Aureus, document de o valoare inestimabilă, realizat între anii 805-810, în timpul împăratului Carol cel Mare, se află în colecția filialei din Alba Iulia a Bibliotecii Naționale a României și este parte a dosarului multinațional “The illuminated manuscripts of Charlemagne’s Court School”, alături de elemente din Germania, Franța, Marea Britanie și Austria.

În urmă cu câteva săptămâni am vizitat frumoasa noastră bibliotecă din Alba Iulia, în calitatea mea de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, împreună cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe care se ocupă de relația cu UNESCO, Janina Sitaru, subprefectul Corneliu Mureșan și unul dintre cei mai activi colegi din legislativul european pe temele culturale.

Ulterior fiecare dintre noi am discutat despre modul în care putem sprijini promovarea obiectivelor de patrimoniu din Alba Iulia, la nivel european, și chiar am vorbit personal cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu, cu privire la acest dosar.

Îi felicit pe toți cei implicați și pe Cristian Mladin, șef interimar al Bibliotecii “Batthyaneum” din Alba Iulia, pentru toate demersurile întreprinse în vederea recunoașterii și promovării, la nivel internațional, a acestei piese deosebite de patrimoniu”.

Biroul de presă PSD Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax