Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: Elevii români, pe primele locuri în Uniunea Europeană la învățarea limbilor străine

Publicat

elevi

profesor clasa elevi Aproape 60% din elevii din ciclul de învățâmânt secundar din Uniunea Europeană studiau cel puțin două limbi străine în anul 2014, copiii din România aflându-se pe primele locuri, potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La polul opus, potrivit statisticilor Eurostat, mai puțin de 10% din elevii din ciclul secundar studiau cel puțin două limbi străine în Ungaria (6,3%), Irlanda (7,9%) și Austria (9,5%).

La nivelul Uniunii Europene, aproape 18 milioane de elevi din ciclul de învățâmânt secundar, respectiv 98,6% din toți elevii de la acest nivel, studiau cel puțin o limbă străină în 2014 iar din aceștia aproape 11 milioane (59,9%) studiau cel puțin două limbi străine.

Engleza este de departe cea mai populară limb străină în ciclul de învățâmânt secundar, fiind studiată de peste 17 milioane de elevi (97,3%), urmată de franceză cu 5 milioane de elevi (33,7%), germană cu 3 milioane de elevi (23,1%) și spaniolă care este studiată de 2 milioane (13,1%).

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax