Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: În februarie, România a înregistrat cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană

Publicat

constructiiOficiul european de Statistică (Eurostat) a prezentat marți, 19 aprilie, situația lucrărilor de construcții înregistrate la nivelul Uniunii Europene în luna februarie, comparativ cu luna precedentă. Potrivit datelor, România a înregistrat cea mai mare creștere (5,1%) a lucrărilor de construcții din UE.

Potrivit datelor publicate de Eurostat, în luna februarie 2016, comparativ cu luna ianuarie 2016, lucrările de construcții au scăzut în Uniunea Europeană cu 0,4%, în timp ce în zona euro au scăzut cu 1,1%.

În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcții s-au înregistrat în Franța (- 6%), Suedia (- 5,1%) și Slovenia (- 4,1%), iar cele mai mari creșteri s-au înregistrat în România (5,1%), Marea Britanie (3,1%) și Bulgaria (2,7%).

De asemenea, în luna februarie 2016, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, lucrările de construcții au crescut în Uniunea Europeană cu 2,3% și în zona euro cu 2,5%. În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Slovacia (18,8%), Spania (13%), Suedia (11,3%) și România (8,1%), iar cele mai mari scăderi în Slovenia (- 30,8%), Ungaria (- 19,3%) și Polonia (- 10,1%).

sursa: ec.europa.eu/eurostat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax