Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România a avut cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, pentru a șasea lună consecutiv

Publicat

portofel

România a avut în iulie, pentru a şasea lună consecutiv, cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4,3%, în scădere totuşi faţă de o rată anuală a inflaţiei de 4,7% înregistrată în luna iunie, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În Uniunea Europeană, rata anuală a inflației a urcat în luna iulie 2018 până la 2,2%, de la 2,1% în luna iunie, în timp ce în zona euro inflaţia a urcat până la 2,1% de la un nivel de 2% înregistrat în luna iunie. În rândul statelor membre UE, cele mai mari rate anuale ale inflaţiei au fost înregistrate în România (4,3%), Bulgaria (3,6%), Ungaria (3,4%) și Estonia (3,3%).

Comparativ cu situaţia din luna iunie 2018, rata anuală a inflaţiei a scăzut în nouă state membre, inclusiv în România (-0,4) de la 4,7% la 4,3%, a rămas stabilă în alte şase ţări şi a crescut în 13 de state.

În cazul zonei euro, rata anuală a inflaţiei a crescut la 2,1% în luna iulie 2018, de la 2% în luna iunie 2018. Cel mai semnificativ impact asupra creşterii anuale a preţurilor l-au avut preţurile la energie (0,89 puncte procentuale), urmate de preţurile la servicii (0,64 puncte procentuale) şi de cele la alimente şi ţigări (0,49 puncte procentuale).

sursa: ec.europa.eu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax