Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Eurostat: România are cea mai mare pondere a persoanelor care renunţă devreme la studii

Publicat

România are cea mai mare pondere a persoanelor care renunţă devreme la studii, după cum arată datele Eurostat, oficiul european de statistică. Astfel, anul trecut circa 15% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani au ieşit timpuriu din sistemul de educaţie şi formare.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: BAREMELE și SUBIECTELE la Română, publicate de minister. Variantele de notare la prima probă de examen

Ponderea celor care au părăsit sistemul de educaţie timpuriu, un termen care se referă la cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani care abandonează timpuriu studiile, a scăzut constant în UE în ultimii 10 ani, de la 13% în 2011 la 10% în 2021, scrie Ziarul Financiar.

Vezi Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

În 2021, statele membre care au raportat cele mai scăzute ponderi de abandon timpuriu al sistemului de educaţie şi formare au fost Croaţia (2%), Slovenia, Grecia, Irlanda (toate 3%), Lituania şi Ţările de Jos (5%).

La polul opus, cele mai mari ponderi au fost înregistrate în România (15%), Spania, Italia (ambele 13%) şi Bulgaria, Ungaria şi Germania (12%).

Statele membre ale UE şi-au stabilit obiectivul de a reduce ratele abandonului şcolar timpuriu la sub 9% la nivelul Uniunii Europene până în anul 2030. Şaisprezece state membre au atins deja ţinta pentru acest indicator: Belgia, Cehia, Irlanda, Grecia, Franţa, Croaţia, Letonia, Lituania, Ţările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, Slovenia, Slovacia, Finlanda şi Suedia.

Comparativ cu anul 2011, aproape toate statele membre ale UE au raportat o pondere mai mică a persoanelor care au ieşit timpuriu din sistemul de educaţie şi formare în 2021, cu excepţia Luxemburgului, Slovaciei, Suediei, Cehiei, Ungariei, Bulgariei, Poloniei şi Germaniei, care au raportat toate o creştere mică (sub 3 puncte procentuale).

Top cinci ţări cu cea mai mare pondere a persoanelor care renunţă devreme la studii

România

În 2021, circa 15% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani au ieşit timpuriu din sistemul de educaţie şi formare.

Spania

În Spania, circa 13% din persoanele din această categorie de vârstă au abandonat studiile devreme.

Italia

În Italia, ponderea cetăţenilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani care au ieşit timpuriu din sistemul de educaţie şi formare a fost identică cu cea din Spania, de 13%.

Bulgaria

În 2021, 12% dintre bulgarii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani renunţaseră la studii prea devreme.

Ungaria

Ponderea ungurilor din această categorie de vâsta care au renunţat la studii a fost la fel ca cea a bulgarilor, de circa 12%.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 15.06.2022 at 12:34

    Or fi ăia care se visează parlamentari ! Exemple, gârlă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax