Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eurostat: România, în TOP 5 țări din Uniunea Europeană după numărul de tineri fermieri

Publicat

teren agricol

România se află pe locul 5 în Uniunea Europeană în topul agriculturii practicate de tineri fermieri, de până în 25 de ani, arată datele Eurostat.

Numărul tinerilor a crescut de aproape patru ori în cinci ani, astfel că în 2020 la nivel naţional activau 155.740 de tineri, agricultura românească devenind la fel de atractivă precum cea din Spania, cea din Franţa sau cea din Italia.

„Creşterea numărului de tineri din agricultură, în primul rând, a fost stimulată de infuzia de fonduri euro­pene, în special cele derulate prin AFIR . Pe lângă ajuto­rul acesta financiar, nerambursabil, mai există şi compo­nenta de schimb intergeneraţional din agricultură. Multe afaceri de familie pornite de părinţi sau bunici transferă acum rolul copiilor. În egală măsură mai există un factor şi anume conştientizarea relevanţei acestui domeniu, pentru că vorbim de satisfacerea unei nevoi fiziologice: de hrană. (…) Mai putem vorbi şi de agricultura digitală, agricultura viitorului, care a atras tinerii“, spune Horaţiu Buzgău, un tânăr de 25 de ani, care deţine compania Holiv Ecoplant, care se ocupă cu producţia de alune.

El adaugă că intarea tinerilor în agricultură ar putea fi şi o tendinţă care va duce la echilibrarea balanţei comerciale cu produse agroalimentare. „Nu e uşor, nu se poate face de azi pe mâine, e mult de muncă, de multe resurse, un fenomen complex, care are nevoie de timp, dar când tragem linie efectele pot fi vizibile.”

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax