Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, locul 5 în Uniunea Europeană la cheltuielile publice de transport și infrastructură

Publicat

România se clasa în 2016, anul în care s-au construit zero kilometri de autostradă, pe locul 5 în Uniunea Europeană, cu un procent de 3,1% din PIB, alocat investițiilor în transporturi și infrastructură (rutier, naval, feroviar, aerian, inclusiv conducte), arată un raport publicat marți de Eurostat.

Clasamentul european este condus de Luxemburg, care a alocat în 2016, pentru transport și infrastructură, 3,7% din PIB, Ungaria cu 3,5%, Cehia cu 3,5%, Slovacia cu 3,4% din PIB și România cu 3,1%.

Pe de altă parte, cel mai mic procent din cheltuielile guvernamentale pentru transport în 2016 au fost Cipru (0,6%), Irlanda (1,1%) și Malta (1,2%).

Potrivit raportului prezentat de Biroul de Statistică al Uniunii Europene, cheltuielile guvernamentale pentru transport includ cheltuielile privind administrarea, reglementarea, construcția și întreținerea infrastructurii de transport (inclusiv rutier, naval, feroviar și aerian, precum și orice infrastructură pentru transportul de mărfuri, cum ar fi conductele).

De asemenea, în categoria cuprinsă de Eurostat intră și cheltuielile cu funcționarea companiilor de transport public clasificate în sectorul administrației publice.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax