Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, pe ultimul loc în UE la cumpărături pe Internet. Cele mai multe achiziții online, în domeniul vestimentar și al articolelor sportive

Publicat

calculator

calculator România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește cumpărăturile efectuate în mediul online. Datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că proporția cetățenilor UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani care au comandat în 2015, online bunuri sau servicii a crescut constant, de la 30% în 2007 la 53% .

Cel mai ridicat procent de cumparatori online s-a inregistrat in Marea Britanie (81% din totalul populatiei intre 16 si 74 de ani), Danemarca (79%), Luxemburg (78%), Germania (73%), Olanda, Finlanda si Suedia (toate cu 71%), iar cel mai scazut nivel a fost in Romania (11%), Bulgaria (18%), Cipru (23%) si Italia (26%).

In 2015, cele mai multe cumparaturi online au fost in domeniul vestimentar si al articolelor sportive (60%), urmat de rezervarea vacantelor si a calatoriilor (52%), bunuri necesare in gospodarii si jucarii (41%), bilete pentru evenimente (37%), achizitionarea de carti, ziare si reviste (33%).

(P)  Caciuli, manusi și fulare, bocanci și ghete, geci și jachete de iarnă pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii de la 900 branduri : Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Under Armour,  Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

In randul statelor membre, cel mai ridicat procent al utilizatorilor de Internet care au efectuat achizitii online in domeniul imbracamintii si articolelor sportive s-a inregistrat in Marea Britanie (74%), Malta (72%) si Bulgaria (71%) iar cele mai multe rezervari de vacante si calatorii au fost in Danemarca (73%), Finlanda (70%) si Suedia (69%).

Cel mai ridicat procent al utilizatorilor de Internet care au efectuat achiziții online de bunuri necesare în gospodării și jucării s-a înregistrat în Marea Britanie (61%), iar cele mai semnificative achiziții online de cărți, ziare și reviste s-au înregistrat în Luxemburg (54%). În Danemarca (69%) și Suedia (64%) s-a înregistrat cel mai ridicat procent al achizițiilor de bilete pentru evenimente.

Comisia Europeană și-a stabilit drept prioritate crearea unei piețe digitale unice prin înlăturarea obstacolelor pentru cetățeni și întreprinderi. Datele publicate vineri de Eurostat arată că UE a depășit obiectivul Agendei Digitale conform căruia 50% din cetățeni vor comanda online bunuri sau servicii până în 2015.

sursa: Eurostat, agerpres.ro, stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax