Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la colectarea deşeurilor de echipamente electronice şi electrice

Publicat

8,9 kg de deşeuri de echipamente electronice şi electrice pe locuitor erau colectate în Uniunea Europeană în 2016, cantitatea variind de la 1,6 kg pe locuitor în România la 16,5 kg pe locuitor în Suedia, potrivit datelor publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Deşeurile de echipamente electronice şi electrice (DEEE – frigidere, televizoare, laptopuri, telefoane) pot cauza pagube majore mediului şi probleme de sănătate, dacă nu sunt adecvat gestionate. Ca rezultat, la nivelul UE s-au făcut eforturi considerabile pentru îmbunătăţirea colectării, tratării şi reciclării echipamentelor electronice şi electrice care nu mai sunt utilizate.

Mai mult de jumătate (55,6%) din totalul deşeurilor de echipamentelor electronice şi electrice colectate în 2016 sunt provenite de la marii producători de electrocasnice. Urmează echipamentele de telecomunicaţii şi IT (14,8 %), panourile fotovoltaice (13,5 %), electrocasnicele mici (9%), aparatura electrică, echipamente sportive, sisteme de iluminare şi jucării (7,2%).

sursa: ec.europa.eu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax