Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: Unul din cinci români apţi de muncă locuiește în alte state membre ale Uniunii Europene

Publicat

Aproape 20% dintre românii cu vârsta între 20 şi 64 de ani locuiau, în anul 2017, în alte ţări din Uniunea Europeană, se arată într-un studiu al Biroului de statistică al Comisiei Europene – Eurostat. Astfel, țara noastră se află pe primul loc în UE după indicatorul privind mobilitatea forţei de muncă.

Potrivit studiului publicat luni, 3,8% din cetăţenii UE apţi de muncă locuiau într-o altă ţară membră decât cea de origine. În urmă cu zece ani, media era de 2,5%.

Situaţia variază semnificativ între statele membre. Cel mai bine stă Germania unde doar 1% dintre cetăţenii cu vârsta între 20 şi 64 de ani au rezidenţa în alte state membre, urmată de Marea Britanie (1,1%), Suedia şi Franţa (ambele cu câte 1,3%). La polul opus, alături de România (19,7%), în rândul statelor membre cu cea mai mobilă forţă de muncă se regăsesc Lituania (15%), Croaţia (14%), Portugalia (13,9%), Letonia (12,9%) şi Bulgaria (12,5%).

Datele mai arată că, în 2017 comparativ cu 2007, ponderea românilor care trăiesc în alte state membre ale UE a crescut cu 12,3 puncte procentuale, de la 7,4% la 19,7%, aceasta fiind cea mai mare creştere înregistrată în rândul ţărilor din Uniune.

 

Potrivit Eurostat, persoanele cu educaţie superioară sunt mai mobile decât restul populaţiei. Astfel 32,4% din cetăţenii UE ce locuiesc într-un alt stat membru au studii superioare, în timp ce în cazul întregii populaţii a Uniunii Europene, nivelul este de 30,1%. De asemenea, rata medie de angajare în rândul cetăţenilor UE mobili este de 76,1%, comparativ cu o rată totală de angajare la nivelul UE de 72,1%.

 

sursa: ec.europa.eu

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax