Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurovision 2015: 12 melodii validate în selecţia naţională. Voltaj, Luminiţa Anghel şi Aurelian Temişan, printre finalişti

Publicat

YouTube video

Pentru intrarea în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2015, juriul a validat 12 piese. Printre cei care intră în show-ul live de la sala polivalentă din Craiova din 8 martie se află Aurelian Temișan, Luminița Anghel și Voltaj. Evenimentul va fi transmis live de TVR.

Cântecele finaliste ale selecției naționale, care vor fi interpretate pe 8 martie, în cadrul unui show live, la Craiova, sunt: „A million stars” — Luminița Anghel, „Chica latina” — Aurelian Temișan feat. Alexa, „De la capăt” — Voltaj, „Dragoste în lanțuri” — Băieții, „Love won’t run away” — Blue Noise, „My light” — Rodica Aculova, „Nowhere” — Cristina Vasiu, „Save us” — Tudor Turcu, „Secret place” — Supertrooper, „Still alive” — Ovidiu Anton, „Superman” — Lara Lee și „We were in love” — CEJ.

Citește și Eurovision 2022: Cine sunt cei 10 finalişti stabiliți la Selecţia Naţională. Când va fi ales reprezentantul României la concurs

În 2015, se desfăşoară a 60-a ediţie a concursului muzical Eurovision. Se desfăşoară în Austria ca urmare a victoriei Conchitei Wurst la concursul din 2014 cu piesa Rise Like a Phoenix”.

La o întâlnire a delegațiilor în 2014 au fost stabilite datele provizorii. Cele două semifinale au fost stabilite pe 19 și 21 mai 2015, urmând ca finala să aibă loc pe 23 mai 2015.

Austria găzduieşte pentru a doua oară Eurovisionul, după ediţia din 1967. În cadrul unei întâlniri între televiziunea gazdă ORF și EBU, a fosr prezentată echipa care se va ocupa cu organizarea. Edgar Böhm, care este și Head of Entertainment la ORF, a fost ales ca producător executiv.

„Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar şi de 10 ori, de către membrii juriului, care şi-au dorit să facă cele mai bune alegeri pentru selecţia naţională. În final, cu toţii au fost de acord că oricare dintre cele 12 compoziţii ar putea reprezenta România cu succes în faza internaţională a concursului, de la Viena”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

Cei 12 finalişti încep pregătirea pentru show-ul din 8 martie vineri, când sunt stabilite întâlniri cu echipa de producţie a Televiziunii Române. Urmează pentru ei un program plin, cu participări la emisiuni, şedinţe foto şi înregistrări. Prima apariţie televizată a artiştilor calificaţi în finala naţională este programată pentru duminică, la ora 21.10, când telespectatorii TVR 1, TVR HD şi internauţii de pe TVR+ îi vor cunoaşte mai bine, în prima ediţie a emisiunii dedicate Eurovision România 2015.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în regulament.

În finala Selecţiei Naţionale, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

surse: agerpres, mediafax

Vezi mai jos cântecele celor 12 finalişti:

Luminiţa Anghel – A Million Stars

YouTube video

Voltaj – De la capăt

YouTube video

Cristina Vasiu – Nowhere

YouTube video

Blue Noise – Love Won`t run Away

YouTube video

Tudor Turcu – Save Us

YouTube video

Aurelian Temişan feat. Alexa – Chica Latina

YouTube video

Băieţii – Dragoste în lanţuri

YouTube video

Rodica Aculova – My Light

YouTube video

 Super Trooper – Secret Place

YouTube video

Ovidiu Anton – Still Alive

YouTube video

Lara Lee – Superman

YouTube video

CEJ – We Were in Love

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax