Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurovision 2017: Portugalia a câștigat în premieră trofeul competiției și va organiza ediția din 2018. România, pe locul 7

Publicat

România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa ”Yodel It!”, a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final Eurovision Song Contest 2017, cu 282 de puncte, iar Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu melodia ”Hey Mamma”, a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte. Portugalia a câştigat finala, sâmbătă seară, cu melodia ”Amar Pelos Dois”, interpretată de Salvador Sobral, obţinând 758 de puncte.

Cântăreți din 27 de țări s-au confruntat, sâmbătă seara, în finala concursului Eurovision 2017. Reprezentanții României au intrat pe poziţia 20 în finala competiţiei.

Citește și Eurovision 2022: Cine sunt cei 10 finalişti stabiliți la Selecţia Naţională. Când va fi ales reprezentantul României la concurs

Reprezentanţii României au intrat în concurs pe cea de-a 20-a poziţie şi au interpretat melodia ”Yodel It!” fără greşeală. Momentul lor a fost completat de o grafică cu animaţii multicolore şi de prezenţa a două tunuri strălucitoare pe scenă. În timpul spectacolului, Alex Florea a urcat pe unul dintre cele două tunuri.

Ilinca a purtat o rochie roşie, scurtă, fără mâneci, în timp ce Alex Florea a avut o ţinută formată din pantaloni lungi negri şi o vestă neagră. Pe scenă s-a aflat şi fratele lui Alex Florea, Cristi Goaie, care a purtat o ţinută neagră şi i-a acompaniat pe cei doi concurenţi, relatează News.ro.

La finalul momentului lor, Alex Florea a surprins-o pe Ilinca sărutând-o pe obraz. După votul juriilor, România se afla pe locul al 15-lea şi a primit din partea publicului 224 de puncte.

Portughezul Salvador Sobral a interpretat melodia ”Amar Pelos Dois” pe scena mică, lăsând scena mare liberă, în spatele căreia a fost proiectată imaginea unei păduri în lumina lunii. Cântăreţul a fost înconjurat de public, care l-a susţinut cu lumini aprinse. Alături de el, pe scenă, a fost sora lui, care este și autoarea textului. Melodia, o baladă, amintește de sonoritățile calde şi romantice de la mijlocul secolului trecut.

În urma acestei reușite, Portugalia va fi țara organizatoare a ediției din 2018 a concursului Eurovision.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Bulgaria, cu 615 puncte, şi Moldova, cu 374 de puncte.

Este cel mai bun rezultat obținut de Moldova din istoria participării ei la concursul european. Juriul din România nu a acordat maximum de puncte pentru Republica Moldova (10), ci opt puncte. Publicul a oferit Moldovei 254 de puncte.

În schimb, Republica Moldova a acordat României maximum de puncte, 12, atât la votul specialiștilor, cât și la votul publicului.

Rezultatul concursului a fost decis prin votul publicului şi cel al juriilor de specialitate, în egală măsură. Juriile au votat vineri, în timpul repetiţiei.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax