Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Euthyrox, medicamentul bolnavilor de tiroidă, lipsește din nou din farmacii. Ce explicații dă Agenția Națională a Medicamentului

Publicat

Euthyrox lipsește din nou din farmacii, în condițiile în care bolnavii care au fost operați de tiroidă, sau care au afecțiuni tiroidiene trebuie să ia zilnic acest medicament.

Autoritățile medicale spun că acest medicament nu se găsește din cauza consumului mai ridicat. Reprezentanții unor farmacii din Alba Iulia spun însă că medicamentul nu se importă în cantități suficiente din cauză că este foarte ieftin.

Consumul de Euthyrox, medicament prescris pacienților cu afecțiuni tiroidiene, care lipsește din farmacii de la începutul acestui an, „a crescut cu până la 50% în perioada ianuarie – februarie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, este una dintre puținele explicații oferite de Agenția Națională a Medicamentului pentru lipsa acestui tratament.

Euthyrox lipsește din farmacii încă de la începutul anului. Acum o lună, Ministerul Sănătății anunța că problema este ca și rezolvată și că peste 140.000 de cutii de Euthyrox au ajuns în țară. Numai că pacienții se plâng în continuare că nu găsesc medicamentul în farmacii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax